"Oman tyytyväisyystutkimuksemme mukaan Enston IPR-asioita hoitavat henkilöt ovat hyvin tyytyväisiä Papula-Nevinpatin ammattitaitoon ja palvelualttiuteen. Asioimisen mutkattomuutta arvostetaan. Myös se, että Papula-Nevinpatin henkilöstö on läsnä Ensto-maissa kuten esim. Venäjällä, Ukrainassa ja Kazakstanissa, yksinkertaistaa ja nopeuttaa yhteistyötämme."

Pia Hänninen, brändi- ja viestintäjohtaja, Ensto

IPR-asioiden keskittäminen kumppanille helpottaa ja tehostaa toimintaa

Ensto on sähköjärjestelmien ja -tarvikkeiden kehittämiseen, valmistukseen ja markkinointiin erikoistunut kansainvälinen cleantech-yritys ja perheyhtiö. Yhtiön järjestelmät ja tuotteet ovat avainasemassa sähköenergian jakelussa ja energiatehokkaassa käytössä.

Yhteistyö Papula-Nevinpatin kanssa alkoi vuoden 2011 lopussa, kun Ensto teki IPR-asioiden hallintaa koskevan kilpailutuksen. Enstolla oli tarve keskittää IPR-asioiden hallinta yhdelle pääkumppanille, joka keskittyisi niiden laaja-alaiseen hoitamiseen, oli sitten kyseessä patentit, mallisuojat tai tavaramerkit sekä niihin liittyvät moninaiset toimeksiannot.

Papula-Nevinpat valikoitui kumppaniksi laajan osaamisen, kilpailukykyisen hintatason sekä ennen kaikkea Enston kulttuuriin sopivien ihmisten vuoksi. Yhteistyön alussa sekä Enstolle että Papula-Nevinpatille muodostettiin Enston IPR-asioita hoitavat tiimit, jotka työskentelevät yhä jatkuvassa yhteistyössä.

Yhteistyö on selkeää ja asioiminen helppoa

Yhteistyön tavoitteet ovat toteutuneet hyvin, sillä Enston IPR-asioiden hallinta on helpottunut keskittämisen myötä. Toiminta on selkeää, koska Enston asiat ovat muutaman henkilön hallussa Papula-Nevinpatilla. Keskittäminen on helpottanut kumppanihallintaa ja myös kustannusten seuranta on vaivatonta yhden pääkumppanin kanssa toimittaessa. Omien työkalujensa lisäksi Ensto on ottanut käyttöön Papula-Nevinpatin IPR-hallintatyökalun ja määritellyt prosessit tukemaan jatkuvasti tehostuvaa yhteistyötä.

– Oman tyytyväisyystutkimuksemme mukaan Enston IPR-asioita hoitavat henkilöt ovat hyvin tyytyväisiä Papula-Nevinpatin ammattitaitoon ja palvelualttiuteen. Asioimisen mutkattomuutta arvostetaan. Myös se, että Papula-Nevinpatin henkilöstö on läsnä Ensto-maissa kuten esim. Venäjällä, Ukrainassa ja Kazakstanissa, yksinkertaistaa ja nopeuttaa yhteistyötämme.

Pia Hänninen, brändi- ja viestintäjohtaja, Ensto