"Yhteistyö antaa meille mahdollisuuden kasvaa IPR-alueella. Voimme luottaa Papula-Nevinpatin vahvaan osaamiseen ja ammattitaitoon. Saamme heidän avullaan hyviä suojaushakemuksia, jotka tukevat liiketoimintaamme. Papula-Nevinpat ansaitsee kiitosta myös joustavuudesta, jota tarvitaan alalle tyypillisten ruuhkahuippujen aikana. Lisäksi Papula-Nevinpatilta löytyy myös liiketoimintaosaamista, joka on auttanut meitä kiperissäkin tilanteissa."

Mika Timmerbacka, IPR-johtaja, UPM-Kymmene Oyj

Osaava IPR-kumppani on välttämätön kansainväliselle metsäyhtiölle

UPM uudistaa bio- ja metsäteollisuutta sekä rakentaa kestävää tulevaisuutta kuudella liiketoiminta-alueella: UPM Biorefining, UPM Energy, UPM Raflatac, UPM Paper Asia, UPM Paper ENA ja UPM Plywood.

Jatkuvassa muutoksessa toimivalle kansainväliselle pörssiyhtiölle osaava ja luotettava IPR-asiamies on välttämätön kaikissa maissa, joissa yritys toimii. IPR-toiminnoilla on tärkeä tehtävä tukea UPM:n liiketoimintaa suojaamalla yrityksen yksinoikeuksia esimerkiksi patenttien, tavaramerkkien ja mallisuojien avulla. Papula-Nevinpat on UPM:n IPR-asioiden yhteistyökumppani Suomessa ja Venäjällä.

Yhteistyön perustana luotettava ja mutkaton tapa toimia

Yhteistyö Papula-Nevinpatin kanssa alkoi 2000-luvun alussa tilanteessa, jolloin UPM keskitti paperin tutkimustoiminnot Lappeenrantaan. Papula-Nevinpatilta tuli mukaan paikallinen IPR-asiantuntija laatimaan patenttihakemuksia paperi- ja selluhankkeisiin. Vähitellen hakemusten määrä kasvoi ja vuonna 2008 prioriteettihakemusten määrän kasvaessa voimakkaasti haettiin lisävoimia. Tällöin tuntui luontevalta lisätä IPR-asiamiestyön tekemistä luotettavaksi todetulla Papula-Nevinpatilla.

Tänään UPM huolehtii erittäin aktiivisesti teollisoikeuksistaan ja tarvitsee monia erilaisia yksinoikeuksiin liittyviä suojauskeinoja. Paljon käytettyjä ovat esimerkiksi keksintöihin liittyvät patentit ja uusiin tuotteisiin liittyvät tavaramerkit. Teollisoikeuksien ympärillä tapahtuu myös paljon muutakin, esimerkiksi erilaisissa riita- ja väiteasioissa Papula-Nevinpatin apu on ollut ratkaisevan tärkeää UPM:lle.

UPM:n ja Papula-Nevinpatin yhteistyö on hyvin vakiintunutta ja jatkuvaa. Osapuolten välille on muodostunut hyvät henkilösuhteet ja mutkaton tapa toimia.

– Yhteistyö antaa meille mahdollisuuden kasvaa IPR-alueella. Voimme luottaa Papula-Nevinpatin vahvaan osaamiseen ja ammattitaitoon. Saamme heidän avullaan hyviä suojaushakemuksia, jotka tukevat liiketoimintaamme. Papula-Nevinpat ansaitsee kiitosta myös joustavuudesta, jota tarvitaan alalle tyypillisten ruuhkahuippujen aikana. Lisäksi Papula-Nevinpatilta löytyy myös liiketoimintaosaamista, joka on auttanut meitä kiperissäkin tilanteissa.

Mika Timmerbacka, IPR-johtaja, UPM-Kymmene Oyj

UPM-Kymmene Oyj