
Eurooppapatentti laajeni Moldovaan – lisätietoja
Euroopan patenttiviraston (EPO) ja Moldovan tasavallan välisen sopimuksen mukaan eurooppapatenttihakemus, joka on jätetty 1.11.2015 tai sen jälkeen, on mahdollista saattaa voimaan Moldovassa EPOn myönnettyä patentin. Voimaan saattaminen tapahtuu hakijan pyynnöstä. Moldovan tasavalta on lisätty validointivaltioksi EPOn hakemuslomakkeisiin.
Eurooppapatentin saattamiseksi voimaan Moldovassa tulee tehdä seuraavat toimenpiteet:
– EPOlle on suoritettava validointimaksu hakemuksen käsittelyvaiheessa, kuuden kuukauden kuluessa siitä päivästä, jolloin uutuustutkimusraportin julkaisusta on kuulutettu. Jos kyseessä on Euro-PCT-hakemus, validointimaksu on suoritettava saman ajan kuluessa kuin muutkin toimenpiteet, jotka vaaditaan kansainvälisen hakemuksen jatkamiseksi Euroopan patenttivirastossa. Maksu on mahdollista maksaa myös jälkeenpäin kahden kuukauden kuluessa määräajan umpeutumisesta, mutta tällöin peritään 50 prosenttia korkeampi lisämaksu.
– Myöntämisvaiheessa eurooppapatentin haltijan on toimitettava Moldovan patenttivirastolle moldaviankielinen käännös hakemustekstistä ja maksettava määrätty julkaisumaksu. Käännös tulee toimittaa ja julkaisumaksu maksaa kolmen kuukauden kuluessa siitä päivästä, jolloin eurooppapatentin myöntämistä koskeva ilmoitus on julkaistu.
Validoinnin jälkeen eurooppapatentti antaa Moldovassa saman patenttisuojan kuin kansallinen patentti.
Jos haluat jättää uuden eurooppapatenttihakemuksen tai kansainvälisen hakemuksen ja olet kiinnostunut patenttisuojasta myös Moldovassa, annamme mielellämme lisää tietoa asiasta. Voit myös lukea edellisen uutisemme aiheesta täältä.
Lisätietoja löytyy myös alla olevista linkeistä EPOn viralliseen lehteen:
http://www.epo.org/law-practice/legal-texts/official-journal/2015/10/a84/2015-a84.pdf
https://www.epo.org/law-practice/legal-texts/official-journal/2015/10/a85.html
Uusimmat uutiset
- Worklife at Papula-Nevinpat: Charlotta Weber
- Worklife at Papula-Nevinpat: Minerva Kauma
- Sellusta polymeeriksi: Näin Woodly on suojannut biomuovi-innovaationsa patenteilla
- What in the World?! – Tavaramerkkioikeudet ulkoavaruudessa
- Yhtenäispatenttijärjestelmä astuu voimaan 1.6.2023 – 17 maata yhdellä patentilla