Tekoäly asiantuntijatyössä – uhka vai mahdollisuus?
Riikka Palmos kertoo kokemuksistaan ja havainnoistaan tekoälyn käytöstä asiantuntijatyössä.
Papula-Nevinpatin IPR-huippuasiantuntijoiden joukko kasvaa, kun DI, eurooppapatenttiasiamies Miika Tupala aloittaa patenttiasiamiehenä 1.4.2019. Hän on vuodesta 2007 lähtien toiminut kansainvälisessä ICT-alan yrityksessä ensin tutkimus- ja standardointitehtävissä ja vuodesta 2010 lähtien patentoinnissa.
Miikalla on laaja-alaista kokemusta mm. tietoliikennetekniikan, elektroniikan ja signaalinkäsittelyn alueiden keksinnöistä, niiden patentoinnista ympäri maailmaa sekä patenttiloukkausten valvonnasta. Hän on myös osallistunut lisensointi- ja oikeudenkäyntivalmisteluihin sekä tehnyt sisäistä patenttiasiamiestyötä.
”Odotan saavani laajempaa näkökulmaa patenttien ja muiden teollisoikeuksien hallinnasta sekä pääseväni toimimaan erilaisten asiakkaiden kanssa. Toivon, että kokemuksellani pystyn auttamaan asiakkaita löytämään parhaan keinon suojata heidän keksintönsä”, sanoo Miika Tupala.
”Toivotamme Miikan lämpimästi tervetulleeksi IPR-asiantuntijoidemme joukkoon. Hänellä on vahva kansainvälinen kokemus ICT-teknologian patentoinnista, mitä hän pystyy hyödyntämään ja soveltamaan suoraan asiakkaidemme eduksi”, kommentoi ICT ja sähkötekniikka –tiimin vetäjä Tomi Konkonen.
Miika liittyy ICT ja sähkötekniikka -tiimiimme ja työskentelee Tampereen toimistossamme.
Riikka Palmos kertoo kokemuksistaan ja havainnoistaan tekoälyn käytöstä asiantuntijatyössä.
Ukrainan teollisoikeuksiin liittyvässä sääntelyssä tapahtuu merkittävä muutos. Ukrainan parlamentti hyväksyi 16. huhtikuuta 2025 uuden lain, joka kumoaa vuonna 2022 voimaan tulleet poikkeukselliset sodanajan immateriaalioikeussäännökset.
Keskuskauppakamari ja IPR-toimisto Papula-Nevinpat järjestivät yhteistyössä illallistapahtuman Yksinoikeudella: Brändien illallinen tiistaina 6.5.2025.
Virtuaalitavarat ja tavaramerkit: tapaus Glashütte ORIGINAL