AKULENKO ELENA

Patenttiasiamies

Elena Akulenko työskentelee patenttiasiamiehenä kemian ja prosessitekniikan tiimissämme.

Elenan IPR-ura alkoi vuonna 2008, jolloin hän siirtyi patentti-insinööriksi Pietarissa toimivaan teollisuusalan yritykseen. Hän oli aktiivisesti mukana tukemassa yrityksen IPR-strategian kehittämistä ja IP-oikeuksien suojaamista sen kansainvälistyessä Yhdysvaltoihin ja Euraasian alueelle. Vuonna 2012 hän siirtyi IPR-konsultoinnin pariin ja työskenteli patenttiasiamiehenä tunnetuissa venäläisissä ja suomalaisissa IPR-toimistoissa. Hänellä on osaamista erityisesti yritysten patentointistrategioiden laatimisesta ja toteuttamisesta.

Elenalla on lisäksi laaja kokemus patenttimaisematutkimuksista ja IPR:n hyödyntämisestä liiketoimintatiedon hallinnassa. Hän on läpäissyt Thomson Innovationin patenttitutkimuskoulutuksen (Lontoo) vuonna 2014.

Papula-Nevinpatissa Elena laatii kemian alan patenttihakemuksia ja hoitaa niiden käsittelyä sekä tekee patenttitutkimuksia. Hänen vankka osaamisensa teollisoikeuksien suojaamisesta Venäjällä ja Euraasian alueella täydentää Papula-Nevinpatin tarjoamaa kokonaisvaltaista palvelua.

Julkaisut:

Akulenko E, Kutvonen A., Hannola L. (2020). Worldwide Digital Twins development: a patent landscape study, XXXI ISPIM Innovation Conference – Innovating in Times of Crisis, ISBN 978-952-335-466-1, ISSN: 2243-3376

Erityisosaaminen

Anturit, Aurinkokennot, Biomuovit, Biopolttoaineet, Energiantuotantomenetelmät, Jätteidenkäsittelytekniikka, Kemiantekniikka, Kuvantaminen, Lääketieteelliset laitteet, Nanorakenteet, Orgaaninen kemia, Polymeeritekniikka, Sähkökemia, Uusiutuva energia

Assistentti

Tuomo Saarinen

etunimi.sukunimi@papula-nevinpat.com

Tekniikan alat

Elintarviketekniikka
Energiatekniikka
Kemia
Konetekniikka
Lääketieteellinen tekniikka
Materiaalitekniikka
Mineraalien rikastus ja metallurgia
Nanotekniikka

Kielitaito

Venäjä, englanti, suomi

Koulutus

Ylempi korkeakoulutukinto (kemia)