ASIKAINEN MARTTA

Patenttiasiamies

Martta Asikainen työskentelee Papula-Nevinpatissa patenttiasiamiehenä.

Ennen patenttialalle siirtymistä Martta on tehnyt 10 vuoden työuran ensin tutkijana VTT:llä ja myöhemmin teknologia- ja IP-johtajana suomalaisessa biomuovialan startup-yrityksessä. Martta on koulutukseltaan kemiantekniikan diplomi-insinööri sekä filosofian tohtori (kemia).

Martan erityisosaamista ovat biotalouden ja kiertotalouden tuotteet sekä niihin liittyvät innovaatiot ja näiden suojaaminen patentein. Hän on kirjoittajana ja keksijänä yhteensä yli 20 tieteellisessä julkaisussa ja patenttihakemuksessa, jotka käsittelevät alan innovaatioita ja prosesseja katalyysin, prosessikemian, orgaanisen synteesikemian ja polymeerikemian näkökulmista.

Martalla on usean vuoden käytännön kokemus aloittelevan yrityksen IPR-tarpeista, IPR-strategiasta sekä uusien tuotteiden kaupallistamiseen liittyvistä vaatimuksista. Hän ymmärtää hyvin startup-yritysten tarpeita ja kysymyksiä IPR-asioihin liittyen.

Erityisosaaminen

Biomuovit, Biopolttoaineet, Kemiantekniikka, Lääkeaineet, Orgaaninen kemia, Polymeeritekniikka

Assistentti

Tove Termonen

etunimi.sukunimi@papula-nevinpat.com

Tekniikan alat

Kemia
Materiaalitekniikka

Kielitaito

Suomi, englanti, ranska, (saksa, ruotsi)

Koulutus

Kemiantekniikan diplomi-insinööri, Teknillinen korkeakoulu (nyk. Aalto), 2008, Ph.D. Chemistry, University of Nottingham, 2011