JOHANSSON FOLKE

Patenttiosaston johtaja, eurooppapatenttiasiamies

Folke Johansson työskentelee Papula-Nevinpatissa patenttiosaston johtajana ja eurooppapatenttiasiamiehenä. Hän on lisäksi yrityksen osakas ja johtoryhmän jäsen. Folke on myös yrityksemme Legal Team Russia -lakipalvelutiimin jäsen.

Folken teollisoikeusura alkoi vuonna 1991, kun hänet palkattiin patenttikäsittelijäksi erääseen suomalaiseen patenttitoimistoon. Vuonna 1995 hän siirtyi tietoliikennealalle. Hänellä on laaja kokemus keksintöjen tunnistamisesta ja hoitamisesta, patenttihakemusten laatimisesta ja patentointiprosessin hoitamisesta, patenttistrategioista, lisensoinnista ja riita-asioista, patenttien ostamisesta ja myymisestä sekä suurten patenttisalkkujen hallinnoinnista.

Folke aloitti työskentelyn Papula-Nevinpatissa vuonna 2010 patenttiosaston johtajana, ja hänen vastuualueitaan ovat sisäiset prosessit ja ammattitaidon kehittäminen sekä asiakassuhteiden kehittäminen. Folke toimii säännöllisesti asiantuntijana patenttioikeudenkäynneissä, ja hänellä on runsaasti kokemusta suullisista käsittelyistä Euroopan patenttiviraston (EPO) patentoitavuustutkimusosastossa, väiteosastossa ja valituslautakunnassa.

Folke matkustaa paljon esitelmöimässä ja puhumassa erilaisissa konferensseissa EP-, PCT- ja US-patenttijärjestelmiin liittyvistä aiheista sekä patenttien hallinnoinnista ja patenttistrategioista.

Erityisosaaminen

Optoelektroniikka, Puhelimet

Assistentti

Tove Termonen

etunimi.sukunimi@papula-nevinpat.com

Tekniikan alat

Elektroniikka
Optiikka
Puolijohdetekniikka
Sähkötekniikka
Tekoäly
Tietoliikenne- ja viestintätekniikka

Kielitaito

Suomi, ruotsi, englanti, saksa

Koulutus

Diplomi-insinööri, Helsingin teknillinen korkeakoulu (nykyään Aalto-yliopisto), 1991

Jäsenyydet

AIPPI, epi, STY, Patentti-insinöörit ry, SPAY