MIKKOLA JUSSI

Lakimies, EU-tavaramerkkiasiamies

Jussi Mikkola työskentelee Papula-Nevinpatissa EU-tavaramerkkilakimiehenä. Lisäksi hän on yrityksen osakas.

Jussin teollisoikeusura alkoi vuonna 2002 Papula-Nevinpatissa tavaramerkkilakimiehenä. Vuosina 2003 – 2004 hän suoritti harjoittelun EU:n tavaramerkkivirastossa (OHIM). Sen jälkeen hän työskenteli tavaramerkkilakimiehenä eräässä suomalaisessa patenttitoimistossa vuosina 2004 – 2007.

Jussi palasi Papula-Nevinpatiin vuonna 2007, ja tällä hetkellä hän vastaa ennakkotutkimuksista, suomalaisista ja ulkomaisista tavaramerkkirekisteröinneistä, kansainvälisistä tavaramerkeistä, sopimuksista, riita-asioista, verkkotunnuksista, tuoteloukkauksista, väiteasioista ja valituksista.  Jussi on luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja.

Jussi oli jäsenenä INTA:n lainsäädäntökomiteassa (Legislation and Regulation Committee) vuosien 2022–2023 ajan. Hänet nimitettiin INTA:n Harmonization of Trademark Law and Practice -komiteaan vuosiksi 2024–2025.

Hän on myös vuosien varrella ollut listattuna monessa arvostetussa IPR-alan julkaisussa:

  • Managing IP: IP Star 2021
  • World Trademark Review: highlighted individual 2021
  • Who’s Who Legal: recommended 2021

Erityisosaaminen

Juridiset palvelut - Venäjä, Konsultointi, Lisenssi- ja siirtosopimukset, Riita-asiat, Tavaramerkin rekisteröinti, Tavaramerkin rekisteröinti kansainvälisesti, Tavaramerkkioikeudenkäynnit, Tavaramerkkiprosessit, Tavaramerkkistrategiat, Tullihakemukset, Tuoteväärennökset, Tuoteväärennökset IVY-maissa ja Venäjällä, Tutkimukset, Väitteet, Valitukset

Assistentti

Tiina Turunen

Kielitaito

Suomi, englanti, ruotsi ja espanja

Koulutus

Oikeustieteen kandidaatti, Lapin yliopisto, 2003

Jäsenyydet

Suomen antipiratismiyhdistys ry:n puheenjohtaja, STY, INTA, SPAY, Aippi, Suomen it-oikeuden yhdistys, FICPI, PTMG

Assistentti

Tiina Turunen