NOKKANEN IRMELI

Lakimies, EU-malliasiamies, EU-tavaramerkkiasiamies
Helsinki

Irmeli Nokkanen työskentelee Papula-Nevinpatissa malliasiamiehenä ja on EU-malliasiamies sekä EU-tavaramerkkiasiamies. Hän on myös luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja.

Irmelin teollisoikeusura alkoi vuonna 1991, kun hän aloitti työskentelyn lakimiehenä Patentti- ja rekisterihallituksessa. Vuonna 1998 hän siirtyi vastamaan suuren kansainvälisen tietoliikennealan yrityksen globaalista muotoilun suojauksesta. Hänellä on laaja kokemus malleihin liittyvien rekisteröintihakemusten, väitteiden ja valitusten käsittelemisestä, rekisteröinti- ja hylkäyspäätösten tekemisestä, osallistumisesta lainsäädännön kehittämiseen asiantuntijan roolissa, rekisteröintihakemusten laatimisesta ja rekisteröintiprosessin hoitamisesta kansainvälisesti, suojausstrategioista, suurten mallisalkkujen hallinnoimisesta, neuvonnasta loukkausasioissa ja monenlaisesta muotoilun suojaamiseen liittyvästä koulutuksesta.

Irmeli aloitti työskentelyn Papula-Nevinpatissa vuonna 2007 malliasiamiehenä, ja hänen vastuualueenaan on muotoilun suojaus. Irmeli esitelmöi ja puhuu erilaisissa konferensseissa erityisesti EU:n ja Venäjän mallisuojajärjestelmistä, erilaisista tavoista suojata muotoilua, globaaleista suojausstrategioista sekä oikeuksien hallinnoimisesta.

Erityisosaaminen

Lisenssi- ja siirtosopimukset, Malleihin liittyvät riidat, Mallien rekisteröinti, Mallisuojausprosessit, Muotoilun suojaamiseen liittyvä konsultointi, Suojausstrategiat, Tullihakemukset, Tuoteväärennökset, Tutkimukset, Väitteet, Valitukset

Assistentti

Tove Termonen

etunimi.sukunimi@papula-nevinpat.com

Kielitaito

Suomi, englanti, ruotsi, ranska, saksa, espanja, venäjä

Koulutus

Varatuomari, 1990 Oikeustieteen kandidaatti, Lapin korkeakoulu, 1989

Jäsenyydet

SPAY, STY, FACG, AIPPI