NOKKANEN IRMELI

Eurooppamalliasiamies

Irmeli Nokkanen työskentelee Papula-Nevinpatissa malliasiamiehenä ja on eurooppamalliasiamies. Hän on myös luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja.

Irmelin teollisoikeusura alkoi vuonna 1991, kun hän aloitti työskentelyn lakimiehenä Patentti- ja rekisterihallituksessa. Vuonna 1998 hän siirtyi vastamaan suuren kansainvälisen tietoliikennealan yrityksen globaalista muotoilun suojauksesta. Hänellä on laaja kokemus malleihin liittyvien rekisteröintihakemusten, väitteiden ja valitusten käsittelemisestä, rekisteröinti- ja hylkäyspäätösten tekemisestä, osallistumisesta lainsäädännön kehittämiseen asiantuntijan roolissa, rekisteröintihakemusten laatimisesta ja rekisteröintiprosessin hoitamisesta kansainvälisesti, suojausstrategioista, suurten mallisalkkujen hallinnoimisesta, neuvonnasta loukkausasioissa ja monenlaisesta muotoilun suojaamiseen liittyvästä koulutuksesta.

Irmeli aloitti työskentelyn Papula-Nevinpatissa vuonna 2007 malliasiamiehenä, ja hänen vastuualueenaan on muotoilun suojaus. Irmeli esitelmöi ja puhuu erilaisissa konferensseissa erityisesti EU:n ja Venäjän mallisuojajärjestelmistä, erilaisista tavoista suojata muotoilua, globaaleista suojausstrategioista sekä oikeuksien hallinnoimisesta.

Assistentti

Tove Termonen

Erityisosaaminen

Loukkausasiat
Muotoilun suojausstrategia
Valitukset
Väitteet

Kielitaito

Suomi, englanti, ruotsi, ranska, saksa, espanja, venäjä

Koulutus

Varatuomari, 1990 Oikeustieteen kandidaatti, Lapin korkeakoulu, 1989

Jäsenyydet

SPAY, STY, FACG, AIPPI