NORRGÅRD LINDA

Eurooppapatenttiasiamies

Linda Norrgård työskentelee eurooppapatenttiasiamiehenä Papula-Nevinpatin kemia ja prosessitekniikka -tiimissä.

Linda ura IPR-alalla alkoi vuonna 2008, ja hän on tehnyt valtaosan työurastaan suomalaisissa patenttitoimistoissa. Hänellä on myös aikaisempaa työkokemusta teollisuudesta. Linda on hoitanut laajasti kemian alaan liittyviä keksintöjä. Hänen erityisalojaan ovat polymeeriteknologia, orgaaninen kemia (lääkeainekemia) sekä prosessi- ja elintarviketeknologia. Papula-Nevinpatille hän siirtyi vuonna 2019.

Lindalla on vankka kokemus keksintöjen kaikista suojaamisvaiheista sekä suojien puolustamisesta. Hänellä on laaja-alainen kokemus erilaisten riita-asioiden hoitamisesta, kuten väite- ja valituskäsittelyistä sekä Suomessa että Euroopan patenttivirastossa. Hän on myös suorittanut harjoittelun Euroopan patenttivirastossa vuonna 2011.

Linda on toiminut viime vuosien aikana läheisesti startup-yritysten kanssa. Hän on mm. konsultoinut startup-yrittäjiä suojausasioissa sekä pitänyt luentoja erilaisissa tilaisuuksissa ja koulutusohjelmissa. Tämän ansiosta hänellä on hyvä ymmärrys siitä, mitkä IPR-asiat askarruttavat aloittelevia yrityksiä.

 

 

Assistentti

Tove Termonen

etunimi.sukunimi@papula-nevinpat.com

Erityisosaaminen

Kemia
Polymeeriteknologia
Orgaaninen kemia
Elintarviketeknologia
Prosessiteknologia
Biomuovit
Biopolttoaineet

Kielitaito

Suomi, ruotsi, englanti (saksa, ranska)

Koulutus

Diplomi-insinööri, Teknillinen korkeakoulu (nykyinen Aalto-yliopisto), 2008

Jäsenyydet

Suomen patenttiasiamiesyhdistys ry (SPAY) (yhdistyksen kemistiryhmän puheenjohtaja 2019-2020), Suomen teollisoikeudellinen yhdistys ry. (STY), Patentti-insinöörit ry