PALMOS RIIKKA

Tavaramerkkiosaston johtaja, EU-tavaramerkkilakimies

Riikka Palmos on työskennellyt Papula-Nevinpatissa EU-tavaramerkkilakimiehenä vuodesta 1995 alkaen. Lisäksi hän on yrityksen vanhempi osakas sekä hallituksen jäsen ja tavaramerkkiosastomme johtaja.

Riikalla on kahdenkymmenen vuoden kokemus tavaramerkkiasioista IVY-maissa. Hänen osaamiseensa kuuluu tavaramerkkilainsäädännön ja  –käytäntöjen muutokset, tavaramerkkien lisensointi ja siirrot, laajalti tunnettujen tavaramerkkien suojaaminen, verkkotunnusten rekisteröiminen, loukkaustapaukset ja rekisteröintiprosessit Venäjän patenttivirastossa. Riikalla on kokemusta tavaramerkkien käsittelystä Suomen ja EU:n alueella, ja hän hoitaa myös kansainvälisiä tavaramerkkiasioita. Ennen Papula-Nevinpatia Riikka työskenteli Suomen Unilever Oy:n palveluksessa avustavana lakimiehenä yrityksen IPR asioissa.

Riikan asiantuntija-artikkeleita on julkaistu lukuisissa toimialan merkittävissä julkaisuissa (mm. Trade Mark Yearbook, IP at the Boarder, Litigation and Enforcement Focus, Managing Intellectual Property, IP Strategy Yearbook, Getting the Deal Through Trademarks 2007). Lisäksi Riikka on suosittu esitelmöitsijä kotimaisissa ja kansainvälisissä konferensseissa, seminaareissa ja koulutustapahtumissa (mm. Suomalais-Venäläinen kauppakamari – ”Brändien suojaaminen Venäjällä”, IPR Nordic Forum – ”How to avoid infringing in Russia and the CIS countries?”, IPR University Center – ”Intellectual Property Rights in Russia”, RastorInHouse – ”Huolehdi tavaramerkistäsi Venäjällä”, Talentumin Lakikoulutus – ”Käytätkö tavaramerkkiäsi oikein Venäjällä?”).

Riikka on nimitetty kansainvälisen tavaramerkkijärjestö INTA:n täytäntöönpanokomiteaan kaudelle 2014-2015.

Assistentti

Tiina Turunen

Erityisosaaminen

IVY-maiden lainsäädäntö
Loukkausasiat
Tavaramerkin rekisteröinti
Tavaramerkin rekisteröinti ulkomailla
Tavaramerkkistrategiat
Tutkimukset

Kielitaito

Suomi, englanti, venäjä, ruotsi (ja saksa)

Koulutus

Oikeustieteen kandidaatti, Helsingin yliopisto, 1995

Jäsenyydet

STY, SPAY, INTA, PTMG

Assistentti

Tiina Turunen

bursa escort