PALMOS RIIKKA

Tavaramerkkiosaston johtaja, lakimies, EU-tavaramerkkiasiamies
Helsinki

Riikka Palmos on työskennellyt Papula-Nevinpatissa EU-tavaramerkkilakimiehenä vuodesta 1995 alkaen. Lisäksi hän on yrityksen vanhempi osakas sekä hallituksen jäsen ja tavaramerkkiosastomme johtaja. Ennen Papula-Nevinpatia Riikka työskenteli Suomen Unilever Oy:n palveluksessa avustavana lakimiehenä yrityksen IPR asioissa.

Riikalla on 25 vuoden kokemus tavaramerkkiasioista Venäjällä sekä muissa IVY-maissa. Hänen osaamiseensa kuuluu tavaramerkkilainsäädännön ja –käytäntöjen muutokset, tavaramerkkien lisensointi ja siirrot, laajalti tunnettujen tavaramerkkien suojaaminen, verkkotunnusten rekisteröiminen, loukkaustapaukset ja rekisteröintiprosessit Venäjän patenttivirastossa sekä käsittelyt venäläisissä tuomioistuimissa. Riikalla on kokemusta tavaramerkkien käsittelystä Suomen ja EU:n alueella, ja hän hoitaa myös kansainvälisiä tavaramerkkiasioita. Lisäksi, hän vetää yrityksemme Legal Team Russia -lakipalvelutiimiä.

Riikan asiantuntija-artikkeleita on julkaistu lukuisissa toimialan merkittävissä julkaisuissa (mm. World Intellectual Property Review (WIPR), Expert Guide Intellectual Property 2020, Trade Mark Yearbook, IP at the Boarder, Litigation and Enforcement Focus, Managing Intellectual Property, IP Strategy Yearbook, Getting the Deal Through Trademarks 2007). Lisäksi Riikka on suosittu esitelmöitsijä kotimaisissa ja kansainvälisissä konferensseissa, seminaareissa ja koulutustapahtumissa (mm. Suomalais-Venäläinen kauppakamari – ”Brändien suojaaminen Venäjällä”, IPR Nordic Forum – ”How to avoid infringing in Russia and the CIS countries?”, IPR University Center – ”Intellectual Property Rights in Russia”, RastorInHouse – ”Huolehdi tavaramerkistäsi Venäjällä”, Talentumin Lakikoulutus – ”Käytätkö tavaramerkkiäsi oikein Venäjällä?”).

Riikka oli jäsenenä INTA:n täytäntöönpanokomiteassa vuosien 2014-2015 ajan sekä tavaramerkkivirastojen käytäntöjä edistävässä komiteassa (Trademark Office Practices Committee) kaudella 2018-2019. Vuonna 2021 hän oli Advisory Board -jäsen EEX Journey -yritysohjelmassa, jossa ohjataan startup-yrittäjiä yrityksen kasvustrategian kehittämisessä. Riikka valittiin WIPR – World IP Review Influential Women in IP 2022- listalle. Hänet on myös arvioitu maailman johtavien tavaramerkkiammattilaisten joukkoon vuosien 2020, 2021 ja 2022 WTR1000-julkaisussa. Riikka on ollut ECTA:n International Trade Committee -jäsen vuodesta 2022 alkaen.

Erityisosaaminen

Domain-palvelut, IVY-maiden lainsäädäntö, Juridiset palvelut - Venäjä, Konsultointi, Lisenssi- ja siirtosopimukset, Riita-asiat, Tavaramerkin rekisteröinti, Tavaramerkin rekisteröinti kansainvälisesti, Tavaramerkkioikeudenkäynnit, Tavaramerkkiprosessit, Tavaramerkkistrategiat, Tullihakemukset, Tuoteväärennökset, Tuoteväärennökset IVY-maissa ja Venäjällä, Tutkimukset, Väitteet, Valitukset

Assistentti

Tiina Turunen

Kielitaito

Suomi, englanti, venäjä, ruotsi (ja saksa)

Koulutus

Oikeustieteen kandidaatti, Helsingin yliopisto, 1995

Jäsenyydet

STY, SPAY, INTA, PTMG, ECTA International Trade Committee, AIPLA

Assistentti

Tiina Turunen