SERPKOVA NATALIYA

Asianajaja, patentti- ja tavaramerkkiasiamies, Senior Counsel
Pietari

Nataliya työskentelee Papula-Nevinpatissa asianajajana, patentti- ja tavaramerkkiasiamiehenä ja Senior Counselina.

Nataliyan teollisoikeusura alkoi vuonna 1974, kun hänet palkattiin tutkijaksi Venäjän patenttivirastoon (department of theory and practice of IP protection). Hän työskenteli tutkijana vuoteen 1993 asti käsitellen patenttihakemuksia, osallistuen sääntöjen ja ohjeistusten kehittämiseen ja toimien patenttiviraston edustajana tuomioistuimissa. Vuodesta 1998 lähtien hän toimi apulaispäällikön tehtävissä Venäjän patenttivirastossa (Supreme Patent Chamber).

Vuosina 2001 – 2011 hän työskenteli asessorina Moskovan välimiestuomioistuimessa, jossa hän käsitteli erityisesti teollisoikeusriitoja.

Nataliya on toiminut Papula-Nevinpatin Legal Team Russia -lakipalvelutiimissä Senior Counselina vuodesta 2011 lähtien. Hänellä on pitkä kokemus patentti-, hyödyllisyysmalli- ja mallirekisteröintihakemusten laatimisesta ja hoitamisesta sekä tavaramerkkiasioiden hoitamisesta Venäjällä. Hän on edustanut menestyksekkäästi asiakkaitaan väite- ja valituskäsittelyissä ja oikeudenkäynneissä Venäjän välimiesoikeudessa ja IPR-tuomioistuimessa.

Erityisosaaminen

Automaatioprosessit ja ohjelmointi, Biomuovit, Biopolttoaineet, Domain-palvelut, Energiantuotantomenetelmät, Flotaatio, Grafeeni, Hiilinanoputket, Hydrauliikka, Jätteidenkäsittelytekniikka, Juridiset palvelut - Venäjä, Kappaleenkäsittelyjärjestelmät, Koneautomaatio, Konsultointi, Kvanttitietokoneet, Lääketieteellinen elektroniikka, Lääketieteelliset laitteet, Lääketieteelliset ohjelmistot, Laivanrakennus, Liikkuvat työkoneet, Lisenssi- ja siirtosopimukset, Malleihin liittyvät riidat, Mallisuojausprosessit, MEMS, Muotoilun suojaamiseen liittyvä konsultointi, Nanorakenteet, Pakkaustekniikka, Palontorjuntatekniikka, Paperikoneet, Polttotekniikka, Polymeerien työstökoneet ja -laitteet, Polymeeritekniikka, Puettava tai ihmisintegroitu elektroniikka, Riita-asiat, Suojausstrategiat, Tavaramerkkioikeudenkäynnit, Tavaramerkkiprosessit, Tavaramerkkistrategiat, Teollisuusautomaatio, Tullihakemukset, Tuoteväärennökset, Tuoteväärennökset IVY-maissa ja Venäjällä, Uusiutuva energia, Väitteet, Valitukset, Valmistustekniikka, Voimalaitteet, Ympäristötekniikka

Tekniikan alat

Automaatiotekniikka
Elintarviketekniikka
Energiatekniikka
Konetekniikka
Lääketieteellinen tekniikka
Laskennallinen tekniikka
Materiaalitekniikka
Mekaniikka
Mineraalien rikastus ja metallurgia
Prosessitekniikka
Puunjalostustekniikka

Kielitaito

Venäjä, englanti

Koulutus

M.Sc. (Tech), Moscow Forest Technical Institute, Department of Electronics and Computer Engineering, 1974, LL.M., Moscow State University, Department of Law, 1997

Jäsenyydet

All-Russian Society of Inventors and Rationalizers