VOUTILAINEN JUHA

Eurooppapatenttiasiamies
Helsinki

Juha Voutilainen työskentelee Papula-Nevinpatissa eurooppapatenttiasiamiehenä.

Ennen teollisoikeusuraansa Juha toimi nanoelektroniikan tutkijana. Hän on julkaissut useita tieteellisiä artikkeleita nanoteknologian alueelta.

Juhan ura teollisoikeuksien parissa alkoi vuonna 2013, jolloin hän aloitti tutkijainsinöörinä Patentti- ja rekisterihallituksessa. Siellä hän tutki mm. tietotekniikan, mekaniikan ja lääketieteellisen tekniikan alan patenttihakemuksia sekä toimi osa-aikaisena neuvontainsinöörinä ja neuvoi patentteja ja hyödyllisyysmalleja koskevissa asioissa.

Papula-Nevinpatille Juha siirtyi PRH:sta vuonna 2016. Hänen tehtäviään ovat mm. patenttihakemusten laatiminen, patentointiprosessin hoitaminen ja asiakkaiden neuvonta patentointiasioissa.

Erityisosaaminen

Anturit, Aurinkokennot, Automaatioprosessit ja ohjelmointi, Diffraktiivinen optiikka, Grafeeni, Hiilinanoputket, Infrapunakuvantaminen, Kappaleenkäsittelyjärjestelmät, Koneautomaatio, Koneoppiminen, Kuvantaminen, Kvanttikoneet, Kvanttitietokoneet, Lääketieteellinen elektroniikka, Lääketieteelliset laitteet, Lääketieteelliset ohjelmistot, Liikkuvat työkoneet, MEMS, Mikroelektroniikka, Nanoelektroniikka, Nanorakenteet, Ohjelmistot, Optiikka, Puettava elektroniikka, Puettava tai ihmisintegroitu elektroniikka, Sähkönsiirto, Suprajohteet, Teollisuusautomaatio, Valodetektorit, Verkot, Yleinen sähkötekniikka

Assistentti

Tove Termonen

etunimi.sukunimi@papula-nevinpat.com

Tekniikan alat

Automaatiotekniikka
Elektroniikka
Fysiikka
Lääketieteellinen tekniikka
Laskennallinen tekniikka
Materiaalitekniikka
Mekaniikka
Mittaustekniikka
Nanotekniikka
Optiikka
Rakennustekniikka
Sähkötekniikka
Sähkövoimatekniikka
Tekoäly
Tietoliikenne- ja viestintätekniikka
Tietotekniikka ja ohjelmistot

Kielitaito

Suomi, englanti (ruotsi, venäjä, saksa, ranska)

Koulutus

Diplomi-insinööri, -Materiaalifysiikka, Teknillinen Korkeakoulu, 2007, Tekniikan tohtori, Teoreettinen ja laskennallinen fysiikka, Aalto-yliopisto, 2012