YLITALO MATTI

Eurooppapatenttiasiamies
Tampere

Matti Ylitalo työskentelee Papula-Nevinpatissa eurooppapatenttiasiamiehenä. Hän aloitti Papula-Nevinpatin palveluksessa vuonna 2018 asemapaikkanaan Tampereen toimipisteemme.

Matilla on yli 20 vuoden kokemus patenttiasiamiehen työstä. Hän on tunnistanut ja arvoinut keksintöjä, tehnyt tutkimuksia, laatinut ja hoitanut patentti- ja hyödyllisyysmallihakemuksia, ollut mukana väite- ja loukkausasioissa sekä laatinut lausuntoja, IPR-ohjesääntöjä ja -strategioita.

Matti on hoitanut pääasiassa kone-, materiaali- ja prosessitekniikkaan liittyviä toimeksiantoja. Kokemusta on karttunut muun muassa tehdasautomaatio- ja kappaleenkäsittelyjärjestelmistä, ajoneuvoista ja niiden lisälaitteista, voimansiirtoratkaisuista ja voimalaitteista, suodatinlaitteista, poltto- ja kattilatekniikasta, muovien prosessointilaitteista, pinnoitustekniikoista, lääketieteen instrumenteista sekä antenniratkaisuista. Lisäksi Matilla on kokemusta muovimateriaalien sovellutuksista esimerkiksi lääketieteen ja elektroniikkateollisuuden käyttöön. Matti käy myös mielellään kouluttamassa asiakkaitamme IPR-asioissa.

Erityisosaaminen

Energiantuotantomenetelmät, Flotaatio, Hydrauliikka, Jätteidenkäsittelytekniikka, Kappaleenkäsittelyjärjestelmät, Koneautomaatio, Lääketieteelliset laitteet, Laivanrakennus, Liikkuvat työkoneet, Pakkaustekniikka, Palontorjuntatekniikka, Paperikoneet, Polttotekniikka, Polymeerien työstökoneet ja -laitteet, Polymeeritekniikka, Teollisuusautomaatio, Uusiutuva energia, Valmistustekniikka, Voimalaitteet, Ympäristötekniikka

Assistentti

Tove Termonen

etunimi.sukunimi@papula-nevinpat.com

Tekniikan alat

Automaatiotekniikka
Energiatekniikka
Konetekniikka
Lääketieteellinen tekniikka
Materiaalitekniikka
Mekaniikka
Mineraalien rikastus ja metallurgia
Prosessitekniikka
Puunjalostustekniikka
Rakennustekniikka

Kielitaito

Suomi, englanti

Koulutus

Diplomi-insinööri, Tampereen teknillinen korkeakoulu