YLITALO MATTI

Eurooppapatenttiasiamies
Tampere

Matti Ylitalo työskentelee Papula-Nevinpatissa eurooppapatenttiasiamiehenä. Hän aloitti Papula-Nevinpatin palveluksessa vuonna 2018 asemapaikkanaan Tampereen toimipisteemme. Matti on lisäksi yrityksen osakas.

Matilla on yli 20 vuoden kokemus patenttiasiamiehen työstä. Hän on tunnistanut ja arvoinut keksintöjä, tehnyt tutkimuksia, laatinut ja hoitanut patentti- ja hyödyllisyysmallihakemuksia, ollut mukana väite- ja loukkausasioissa sekä laatinut lausuntoja, IPR-ohjesääntöjä ja -strategioita.

Matti on hoitanut pääasiassa kone-, materiaali- ja prosessitekniikkaan liittyviä toimeksiantoja. Kokemusta on karttunut muun muassa tehdasautomaatio- ja kappaleenkäsittelyjärjestelmistä, ajoneuvoista ja niiden lisälaitteista, voimansiirtoratkaisuista ja voimalaitteista, suodatinlaitteista, poltto- ja kattilatekniikasta, muovien prosessointilaitteista, pinnoitustekniikoista, lääketieteen instrumenteista sekä antenniratkaisuista. Lisäksi Matilla on kokemusta muovimateriaalien sovellutuksista esimerkiksi lääketieteen ja elektroniikkateollisuuden käyttöön. Matti käy myös mielellään kouluttamassa asiakkaitamme IPR-asioissa.

Erityisosaaminen

Energiantuotantomenetelmät, Flotaatio, Hydrauliikka, Jätteidenkäsittelytekniikka, Kappaleenkäsittelyjärjestelmät, Koneautomaatio, Lääketieteelliset laitteet, Laivanrakennus, Liikkuvat työkoneet, Pakkaustekniikka, Palontorjuntatekniikka, Paperikoneet, Polttotekniikka, Polymeerien työstökoneet ja -laitteet, Polymeeritekniikka, Teollisuusautomaatio, Uusiutuva energia, Valmistustekniikka, Voimalaitteet, Ympäristötekniikka

Assistentti

Tove Termonen

etunimi.sukunimi@papula-nevinpat.com

Tekniikan alat

Automaatiotekniikka
Energiatekniikka
Konetekniikka
Lääketieteellinen tekniikka
Materiaalitekniikka
Mekaniikka
Mineraalien rikastus ja metallurgia
Prosessitekniikka
Puunjalostustekniikka
Rakennustekniikka

Kielitaito

Suomi, englanti

Koulutus

Diplomi-insinööri, Tampereen teknillinen korkeakoulu