Teollisoikeuksien hakeminen ja rekisteröinti

Patentti, hyödyllisyysmalli, tavaramerkki vai mallioikeus? Valitsemme kanssasi oikeat suojauskeinot ja teemme hakemuksestasi mahdollisimman vahvan.

Parhaan suojauskeinon valitseminen

Yrityksen immateriaalioikeuksien fiksu suojaaminen on kokonaisuuden hallintaa, jossa on usein tarve yhdistellä erilaisia suojausmenetelmiä.

Tutustumme ideaasi, toimialaasi ja kilpailijoihisi ja varmistamme sen jälkeen, että IPR-viranomaiselle toimitettava hakemussisältö on mahdollisimman laadukas, jotta saatava yksinoikeus olisi kannaltasi vahvin mahdollinen.

Hyvässä hakemuksessa korostuvat mm. lakien ja asetusten tuntemus, tarkat sanavalinnat suojattavan keksinnön kuvailemisessa, tarkoituksenmukaiset markkina- ja aluerajaukset sekä mahdollisten suojausesteiden ennakointi. Se, mitä kulloinkin kannattaa hakea, riippuu ideasi tai keksintösi luonteesta: esim. tuotteelle tai teknologialle on luontevinta hakea patenttia tai hyödyllisyysmallia, kun taas tietty slogan tai kuvio on tavaramerkkioikeuden piirissä.

Kokeneet IPR-asiantuntijamme kartoittavat kanssasi vaihtoehdot ja auttavat valitsemaan oikean suojausmenetelmän.

Patentit

Patentti antaa oikeuden kieltää muita käyttämästä keksintöä. Keksinnön käytöllä tarkoitetaan esimerkiksi tuotteen ammattimaista valmistusta, myyntiä ja maahantuontia. Jotta keksinnöllesi myönnettäisiin patentti, on keksinnön on oltava uusi, keksinnöllinen ja teollisesti käyttökelpoinen.

Hyödyllisyysmallit

Hyödyllisyysmalli antaa patentin tavoin oikeuden kieltää muita käyttämästä keksintöä ammattimaisesti. Hyödyllisyysmalli soveltuu erityisesti konkreettisille laitteille ja ”pienemmille” keksinnöille.

Hyödyllisyysmalli on on myös kustannuksiltaan edullisempi kuin patenttihakemus.

Lue lisää hyödyllisyysmallin tarjoamasta suojasta.

Tavaramerkit

Tavaramerkki on yritykselle erittäin arvokas. Asianmukaisesti suojattu, oikein käytetty ja johdonmukaisesti puolustettu tavaramerkki on perusta vahvalle brändille.

Tavaramerkki toimii keskeisessä roolissa yrityksen markkinoinnissa ja luo tuotteelle tai palvelulle lisäarvoa ja tunnettuutta. Tutustu tavaramerkin eri haku- ja rekisteröintivaihtoehtoihin.

Tutustu tavaramerkin hakuun Venäjällä ja IVY-maissa.

Mallioikeus

Uusi muotoilu kannattaa suojata mallioikeudella. Mallioikeuteen vetoamalla voi tehokkaasti estää toisia kopioimasta ja hyväksikäyttämästä omaa uutta muotoiluaan.

Se on erinomainen ja edullinen väline taistelussa kopiointia ja tuoteväärennöksiä vastaan. Lue lisää mallioikeuden suojamuodosta ja hausta.

Verkkotunnukset

Yrityksen ja tuotteen nimelle rekisteröity domain-nimi eli verkkotunnus  on tehokasta markkinointiviestintää ja tärkeä osa yrityksen IPR-salkkua ja brändiä. Asiakkaiden on helppo löytää etsimänsä tieto verkkotunnuksena käytetyn yritysnimen tai tuotenimen avulla.

Tarjoamme apua verkkotunnusoikeuksien suojaamiseen ja puolustamiseen. Lue lisää verkkotunnuspalveluistamme.

IPR-salkun hallinta ja IPR Control -palvelu

Helpotamme asiakkaidemme IPR-salkun hallintaa, sen hoitoa ja suunnittelua laatimalla esimerkiksi erilaisia kustannuslaskelmia sekä budjettiennusteita.

Tarjoamme asiakkaillemme myös helppokäyttöisen IPR Control -extranet-palvelun. Palvelun avulla hallinnoit IPR-salkkuasi lähes reaaliaikaisesti.

IPR Control –palvelu kattaa kaikki hoidossamme olevat teollisoikeusasiat.

IPR Control –palvelussa voit esimerkiksi:

  • seurata ja valvoa avoimia määräaikoja
  • tehdä erilaisia hakuja ja tarkastella IPR-salkkuasi esimerkiksi maittain, suojamuodoittain tai tuoteryhmittäin
  • katsoa hakemusten ja rekisteröintien tilannetiedot, niihin liittyvän kirjeenvaihdon ja asiakirjat
  • tulostaa erilaisia raportteja.