Worklife at Papula-Nevinpat: Ellenetta Jestoi
Lue uratarinasta, mikä inspiroi tavaramerkkiasinatuntija Ellenetta Jestoita työssään.
Uusimmassa Kemia-lehden (4/2018) artikkelissa: Patenttitrainee-koulutus vie keksintöjen etulinjaan Laura Huhdanmäki ja Folke Johansson kertovat Papula-Nevinpatin trainee-ohjelmasta, jonka kautta patenttiasiamiehen ura käynnistyy kisälliperiaatteella.
Laura Huhdanmäki oli ensimmäinen kokelas yrityksemme lanseeraamassa patenttitrainee-ohjelmassa. ”Olemme konsultti ja linkki asiakkaan ja viranomaisen välillä. Autamme patenttihakemuksen laatimisessa ja hiomisessa sellaiseen muotoon, että siitä on patentinhaltijalle mahdollisimman paljon hyötyä. Patenttien merkitys ja määrä ovat maailmanlaajuisesti kasvussa. Kun nykyään tehdään teknistä kehitystyötä, työ on suojattava patentein. Patentit ovat mittaamattoman arvokkaita esimerkiksi startupeille, jotka pyrkivät houkuttelemaan sijoittajia.”
Lue artikkelista mitä patenttiasimiehen toimenkuvaan tarkalleen kuuluu ja mikä hänen roolinsa patentoimisprosessissa on. Se on usein hyvinkin epäselvää alaa tuntemattomalle.
Laura Huhdanmäen patenttitrainee-tarinan voit lukea tästä.
Lue uratarinasta, mikä inspiroi tavaramerkkiasinatuntija Ellenetta Jestoita työssään.
Maailmalla suosittu bisnesmalli – hajuvesien uudelleenpakkaaminen ja niin kutsuttujen dekanttien (engl. decant) eli näytepullojen myynti – on rantautunut myös Suomeen. Ilmiöön liittyy kuitenkin epäselvyyksiä esimerkiksi tavaramerkkioikeuksien, hygienian ja tuoteturvallisuuden suhteen.
Tänä kesänä Papula-Nevinpat on jälleen toivottanut tervetulleeksi monta lahjakasta kesäharjoittelijaa, jotka ovat rikastuttaneet Papula-Nevinpatin IPR-asiantuntijatiimejä uusilla ideoilla ja energialla.
IPR-webinaarimme tiivistelmäartikkeli tarjoaa syvällisen katsauksen Euroopan yhtenäispatenttijärjestelmän (Unitary Patent System, UPC) ensimmäiseen toimintavuoteen.