Tekoäly asiantuntijatyössä – uhka vai mahdollisuus?
Riikka Palmos kertoo kokemuksistaan ja havainnoistaan tekoälyn käytöstä asiantuntijatyössä.
Suomen ESA BIC –yrityshautomo on käynnistänyt toimintansa 30.11.2017. ESAn Suomen yrityshautomo (European Space Agency Business Incubation Centre Finland) on kahdeksastoista yrityshautomo, ja toinen Pohjoismaissa sijaitseva Ruotsin lisäksi.
”ESA BIC –yrityshautomon käynnistyminen Suomessa on loistava uutinen avaruusteknologian parissa toimiville. ESA BIC tukee tulevien vuosien aikana uusia liiketoimintamahdollisuuksia, jotka perustuvat avaruusteknologiaan. Haluamme osaltamme olla turvaamassa uusien yrittäjien liiketoimintaa ohjaamalla heidät kiinnittämään huomiota IPR-asioihin heti toiminnan alkuvaiheessa”, kertoo toimitusjohtaja Markku Simmelvuo Papula-Nevinpatista.
”Avaruusalan kasvuyritysten on tärkeää suojata innovaationsa ajoissa, ja olenkin iloinen, että teollisoikeusasioissa meille tulevia yrityksiä tukee Papula-Nevinpat, jolla on pitkä ja monipuolinen kokemus startup-yritysten kanssa”, kertoo Kimmo Isbjörnssund, ESA BIC Finlandin vetäjä.
Suomen ESA BIC –yrityshautomo tukee tulevien viiden vuoden aikana 50 suomalaista avaruusteknologian startup-yritystä. Suomessa on paljon monipuolista osaamista avaruusteknologiassa, mm. sovelluspohjaisissa astronauttien koulutusohjelmissa. Suomi on ollut mukana ESAn ohjelmissa jo vuodesta 1987, ja se on ollut ESAn virallinen jäsenmaa vuodesta 1995.
Riikka Palmos kertoo kokemuksistaan ja havainnoistaan tekoälyn käytöstä asiantuntijatyössä.
Ukrainan teollisoikeuksiin liittyvässä sääntelyssä tapahtuu merkittävä muutos. Ukrainan parlamentti hyväksyi 16. huhtikuuta 2025 uuden lain, joka kumoaa vuonna 2022 voimaan tulleet poikkeukselliset sodanajan immateriaalioikeussäännökset.
Keskuskauppakamari ja IPR-toimisto Papula-Nevinpat järjestivät yhteistyössä illallistapahtuman Yksinoikeudella: Brändien illallinen tiistaina 6.5.2025.
Virtuaalitavarat ja tavaramerkit: tapaus Glashütte ORIGINAL