Patenttiasiamies munkkimaakarina rekrymessuilla

6.2.2023

Yrityspäivät on Suomen suurin opiskelijarekrytointitapahtuma. Patenttiala on kenties Suomen vähiten tunnettu ala.

Tätä epäsuhtaa lähdimme korjaamaan Papula-Nevinpatin Tampereen toimiston voimin Yrityspäiville. Vaikka suurin osa opiskelijoista taisi tulla juttusillemme munkkikahvien houkuttelemana, niin moni – ehkä yllätyksekseen – huomasi kiinnostuvansa jossakin tekniikan, kielen ja juridiikan välimaastossa seikkailevan patenttiasiamiehen työstä IPR-toimistossa.

Kesätöitä fukseille ja vanhemmille opiskelijoille

Tarjoamamme kesätyö IP Administraattorina herätti runsaasti mielenkiintoa. Tehtävä sopii hyvin myös fukseille, joille ei vielä ole kertynyt tarvittavaa teknistä osaamista patenttiasiamiesharjoittelijan tehtäviin.

Riittävän laaja-alainen tekninen osaaminen on välttämätöntä, jotta patenttiasiamies ymmärtää keksinnön toimintaperiaatteen. Muuten on mahdotonta kuvata keksintö sanallisesti patenttihakemuksessa niin, että se vuosienkin päästä kestää kriittisen oikeudellisen tarkastelun. Haaste on välillä suuri, mutta onneksi työ opettaa tekijäänsä, ja tiiviillä yhteistyöllä asiakkaan kanssa tämäkin tavoite saavutetaan.

Työssään patenttiasiamiehellä onkin tilaisuus työskennellä erilaisten asiakkaiden kanssa aina startupeista globaaleihin suuryrityksiin, ja näin tutustua erilaisiin laitteistoihin ja toimialoihin – esimerkiksi satamanostureista telekommunikaation kautta kvanttitietokoneisiin.

Patenttiasiamies edistää innovointia ja saa monimuotoisen asiakaskunnan ansiosta jatkuvasti uudenlaista näkemystä, joka auttaa meitä palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin.

Kesätyö IPR-toimistossa tarjoaa sisäänpääsyn globaaliin patenttimaailmaan, mistä on teekkarille hyötyä, päätyi hän työurallaan sitten patenttiasiamieheksi, keksintöjen ideanikkariksi tai vaikkapa teknologiayrityksen johtoon, jolloin tehtävänä voi olla määritellä patentoinnin rooli yrityksen strategiassa.

Yliopiston ytimessä

Sijaintimme Tampereen yliopiston Hervannan kampuksella tarjoaa meille mahdollisuuden läheiseen yhteistyöhön yliopistoyhteisön ja kampuksen yritysten kanssa.

Tervetuloa poikkeamaan kahville toimistoomme jatkossakin! Ja ehkä munkille taas Yrityspäivillä 2024.

Tutustuthan meihin myös LinkedInissä ja Twitterissä käyttäjätunnuksella @PapulaNevinpat. Ura- ja traineetarinoita voit käydä lukemassa täältä.