Patenttitrainee-tarinani: Sanna Virtanen

Lapsuuden haaveammattini: Insinööri

Harrastukset/vapaa-ajanvietto: Lenkkeily, jooga ja kiinan kielen opiskelu

Tästä en luovu: Kahvi

Mitä olet opiskellut ja miten päädyit meille?

Olen valmistunut diplomi-insinööriksi Aalto-yliopistosta vuonna 2020 pääaineenani biomassan jalostustekniikka, ja olen suuntautunut puunjalostukseen ja prosessitekniikkaan. Diplomityöni tein sellun kuivatuskoneen optimoinnista.

Päädyin alalle aivan sattumalta ilman aikaisempaa kokemusta tai tietämystä patenttialasta. Olen kuitenkin viihtynyt alalla hyvin, ja onneksi Papula-Nevinpatin trainee-ohjelmassa on oma mentori, joka tukee oppimista ja toimii oppaana patenttialaan, mikä tekee patenttialalle siirtymisestä helpompaa.

Miten opintosi ovat tukeneet siirtymistäsi työelämään?

Opintoni ovat antaneet tekniikan osaamista, mutta myös ongelmanratkaisukykyä, jota tarvitaan patenttialalla.

Mitä kaikkea olet päässyt tekemään Papula-Nevinpatin traineenä?

Työpäiviini kuuluu välipäätöksiin vastaamista, hakemuksien laatimista, validointien tarkistamista sekä itsenäistä opiskelua. Olen päässyt tekemään monipuolisesti erilaisia keissejä ja oppimaan paljon uuttaa myös kemian alalta.

Minkälaisten kollegoiden kanssa teet töitä?

Korona-aikana olen nähnyt kollegoitani livenä todella harvoin, mutta olen pitänyt yhteyttä mentoriini ja tiiminvetäjääni joka-aamuisilla Teams-palavereilla. Näistä kokouksista on ollut valtavasti hyötyä, koska olen voinut esittää kysymyksiä ja saada palautetta työstäni. Korona-ajasta huolimatta olen mielestäni päässyt hyvin mukaan tiimiin ja työt ovat sujuneet etänä ongelmitta.

Mitä osaamisalueita aiot kehittää seuraavaksi uraasi ajatellen?

Seuraavaksi aion aloittaa opiskelun suomalaiseen patenttiasiamiestutkintoon. Patenttiasiamiestutkinnon tavoitteena on, että tutkinnon suorittanut henkilö tuntee asiamiestoiminnan kannalta keskeisen lainsäädännön ja osaa soveltaa sitä työssään. Suomalainen patenttiasiamiestutkinto on ensimmäinen etappi ennen eurooppapatenttiasiamiestutkintoa.

Mitkä ovat vinkkisi trainee-paikkoja miettiville?

Suosittelen Papula-Nevinpatin trainee-paikkaa, jos sinua kiinnostaa laaja-alainen oppiminen omalla tekniikan alalla ja jos pidät ongelmien ratkaisusta.

 

Ajankohtaista

Haemme vastaavaa patenttiassistenttia

Tervetuloa yli sadan asiantuntijan joukkoomme. Vastaava patenttiassistentti toimii patenttiassistenttien esihenkilönä ja kehittää osaston toimintaprosesseja yhteistyössä osaston johtajan kanssa.

Haemme patenttiassistentteja

Tarjoamme sinulle kansainvälisen työtehtävän, hyvän työnantajan sekä mukavan tiimin, johon on helppo tulla.

Betolar tekee jätteestä arvotavaraa luontoa säästäen

Asiakkaallamme Betolarilla on vankka tieteellinen ja materiaaliteknologian ymmärrys sekä vahva IPR-salkku. Lue miten Betolar kantaa kortensa kekoon globaalissa ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Worklife at Papula-Nevinpat: Mikko Piironen

Lue eurooppapatenttiasiamies Mikko Piirosen uran vaiheista ja muustakin!