Patenttitrainee-tarinani: Sanna Virtanen

Lapsuuden haaveammattini: Insinööri

Harrastukset/vapaa-ajanvietto: Lenkkeily, jooga ja kiinan kielen opiskelu

Tästä en luovu: Kahvi

Mitä olet opiskellut ja miten päädyit meille?

Olen valmistunut diplomi-insinööriksi Aalto-yliopistosta vuonna 2020 pääaineenani biomassan jalostustekniikka, ja olen suuntautunut puunjalostukseen ja prosessitekniikkaan. Diplomityöni tein sellun kuivatuskoneen optimoinnista.

Päädyin alalle aivan sattumalta ilman aikaisempaa kokemusta tai tietämystä patenttialasta. Olen kuitenkin viihtynyt alalla hyvin, ja onneksi Papula-Nevinpatin trainee-ohjelmassa on oma mentori, joka tukee oppimista ja toimii oppaana patenttialaan, mikä tekee patenttialalle siirtymisestä helpompaa.

Miten opintosi ovat tukeneet siirtymistäsi työelämään?

Opintoni ovat antaneet tekniikan osaamista, mutta myös ongelmanratkaisukykyä, jota tarvitaan patenttialalla.

Mitä kaikkea olet päässyt tekemään Papula-Nevinpatin traineenä?

Työpäiviini kuuluu välipäätöksiin vastaamista, hakemuksien laatimista, validointien tarkistamista sekä itsenäistä opiskelua. Olen päässyt tekemään monipuolisesti erilaisia keissejä ja oppimaan paljon uuttaa myös kemian alalta.

Minkälaisten kollegoiden kanssa teet töitä?

Korona-aikana olen nähnyt kollegoitani livenä todella harvoin, mutta olen pitänyt yhteyttä mentoriini ja tiiminvetäjääni joka-aamuisilla Teams-palavereilla. Näistä kokouksista on ollut valtavasti hyötyä, koska olen voinut esittää kysymyksiä ja saada palautetta työstäni. Korona-ajasta huolimatta olen mielestäni päässyt hyvin mukaan tiimiin ja työt ovat sujuneet etänä ongelmitta.

Mitä osaamisalueita aiot kehittää seuraavaksi uraasi ajatellen?

Seuraavaksi aion aloittaa opiskelun suomalaiseen patenttiasiamiestutkintoon. Patenttiasiamiestutkinnon tavoitteena on, että tutkinnon suorittanut henkilö tuntee asiamiestoiminnan kannalta keskeisen lainsäädännön ja osaa soveltaa sitä työssään. Suomalainen patenttiasiamiestutkinto on ensimmäinen etappi ennen eurooppapatenttiasiamiestutkintoa.

Mitkä ovat vinkkisi trainee-paikkoja miettiville?

Suosittelen Papula-Nevinpatin trainee-paikkaa, jos sinua kiinnostaa laaja-alainen oppiminen omalla tekniikan alalla ja jos pidät ongelmien ratkaisusta.

 

Ajankohtaista

Haemme patenttiassistenttia

Tervetuloa yli sadan asiantuntijan joukkoomme. Tarjoamme sinulle kansainvälisen työtehtävän, hyvän työnantajan sekä mukavan tiimin, johon on helppo tulla.

Opastusta high tech -keksintöjen patentointiin

Eurooppapatenttiasiamies Matti Brax käsitteli Papula-Nevinpatin järjestämässä webinaarissa uusien teknologioiden patentoimista kvanttilaskennan näkökulmasta - lue vinkit!

Haemme patenttiassistentteja

Tervetuloa yli sadan asiantuntijan joukkoomme. Etsimme patenttiassistentteja vakituisiin työsuhteisiin Helsingin toimipaikkaamme.

Venäjä sallii rinnakkaistuonnin

Venäjä on ottanut käyttöön erilaisia vastatoimia sille asetetuille pakotteille. Yksi hiljattain käyttöön otetuista teollisoikeuksia koskevista vastatoimista on maaliskuussa 2022 annettu säädös, jolla laillistetaan tiettyjen tavaroiden rinnakkaistuonti Venäjälle.