Patenttitrainee-tarinani: Sanna Virtanen

Lapsuuden haaveammattini: Insinööri

Harrastukset/vapaa-ajanvietto: Lenkkeily, jooga ja kiinan kielen opiskelu

Tästä en luovu: Kahvi

Mitä olet opiskellut ja miten päädyit meille?

Olen valmistunut diplomi-insinööriksi Aalto-yliopistosta vuonna 2020 pääaineenani biomassan jalostustekniikka, ja olen suuntautunut puunjalostukseen ja prosessitekniikkaan. Diplomityöni tein sellun kuivatuskoneen optimoinnista.

Päädyin alalle aivan sattumalta ilman aikaisempaa kokemusta tai tietämystä patenttialasta. Olen kuitenkin viihtynyt alalla hyvin, ja onneksi Papula-Nevinpatin trainee-ohjelmassa on oma mentori, joka tukee oppimista ja toimii oppaana patenttialaan, mikä tekee patenttialalle siirtymisestä helpompaa.

Miten opintosi ovat tukeneet siirtymistäsi työelämään?

Opintoni ovat antaneet tekniikan osaamista, mutta myös ongelmanratkaisukykyä, jota tarvitaan patenttialalla.

Mitä kaikkea olet päässyt tekemään Papula-Nevinpatin traineenä?

Työpäiviini kuuluu välipäätöksiin vastaamista, hakemuksien laatimista, validointien tarkistamista sekä itsenäistä opiskelua. Olen päässyt tekemään monipuolisesti erilaisia keissejä ja oppimaan paljon uuttaa myös kemian alalta.

Minkälaisten kollegoiden kanssa teet töitä?

Korona-aikana olen nähnyt kollegoitani livenä todella harvoin, mutta olen pitänyt yhteyttä mentoriini ja tiiminvetäjääni joka-aamuisilla Teams-palavereilla. Näistä kokouksista on ollut valtavasti hyötyä, koska olen voinut esittää kysymyksiä ja saada palautetta työstäni. Korona-ajasta huolimatta olen mielestäni päässyt hyvin mukaan tiimiin ja työt ovat sujuneet etänä ongelmitta.

Mitä osaamisalueita aiot kehittää seuraavaksi uraasi ajatellen?

Seuraavaksi aion aloittaa opiskelun suomalaiseen patenttiasiamiestutkintoon. Patenttiasiamiestutkinnon tavoitteena on, että tutkinnon suorittanut henkilö tuntee asiamiestoiminnan kannalta keskeisen lainsäädännön ja osaa soveltaa sitä työssään. Suomalainen patenttiasiamiestutkinto on ensimmäinen etappi ennen eurooppapatenttiasiamiestutkintoa.

Mitkä ovat vinkkisi trainee-paikkoja miettiville?

Suosittelen Papula-Nevinpatin trainee-paikkaa, jos sinua kiinnostaa laaja-alainen oppiminen omalla tekniikan alalla ja jos pidät ongelmien ratkaisusta.

 

Ajankohtaista

Pk-yritys: Nyt voit hakea tukea teollisoikeuksien maksuihin ja kuluihin

Nyt kannattaa laittaa kuntoon tavaramerkki– ja mallioikeussuojaukset sillä vuoden 2023 aikana pienet ja keskisuuret yritykset voivat jälleen saada EUIPOn myöntämää tukea.

Worklife at Papula-Nevinpat: Matti Ylitalo

Miten eurooppapatenttiasimies Matti Ylitalosta tuli IPR-huippuasiantuntija? Lue hänen tarinansa.

Haemme kesätyöntekijää IP Administrator -tehtävään

Tervetuloa kesätöihin yli sadan IPR-asiantuntijan joukkoomme! Haemme kesätyöntekijää IP Administrator -tehtävään Tampereen toimistollemme.

Haemme kesäharjoittelijaa patenttiasiamiestehtäviin

Tervetuloa kesätöihin yli sadan IPR-asiantuntijan joukkoomme! Papula-Nevinpat on IPR-palveluita tarjoava yritys ja haemme nyt innokasta ja motivoitunutta IPR-alasta kiinnostunutta kesäharjoittelijaa Tampereen toimipaikkaamme.