Opastusta high tech -keksintöjen patentointiin
Eurooppapatenttiasiamies Matti Brax käsitteli Papula-Nevinpatin järjestämässä webinaarissa uusien teknologioiden patentoimista kvanttilaskennan näkökulmasta - lue vinkit!
Lapsuuden haaveammattini: Fyysikko
Harrastukset/vapaa-ajanvietto: Boulderointi, pyöräily
Jos saisin valita itselleni jonkin yliluonnollisen kyvyn, se olisi: Tuntemattoman tilan täydellinen kopioiminen.
Kolme parasta asiaa Papula-Nevinpatissa: Mielenkiintoiset työtehtävät, asiantuntevat kollegat ja viihtyisä työilmapiiri.
Ennen Papula-Nevinpatiin tuloani valmistuin diplomi-insinööriksi Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulusta, jossa opiskelun ohessa työskentelin opetus- ja tutkimustehtävissä. Kandidaatin tutkinnossani pääaineeni oli elektroniikka ja sivuaineeni sähköfysiikka. Ylemmässä korkeakoulututkinnossani pääaineeni oli uudet materiaalit ja fotoniikka, joka koostui pääasiassa nanoteknologian ja fysiikan opinnoista.
Opintojeni loppuvaiheessa ystäväni kertoi Papula-Nevinpatin patenttitrainee-ohjelmasta ja kehui yrityksen työilmapiiriä, joten päätin hakea mukaan. Olin jo suunnitellut alustavasti jatko-opintoja, mutta aiempi työskentelyni akateemisessa maailmassa sai minut harkitsemaan myös muita vaihtoehtoja.
Työtehtäväni koostuvat pääasiassa patenttihakemusten laatimisesta ja välipäätöksiin vastaamisesta. Tähän liittyy paljon kommunikointia sekä kollegoiden että asiakkaiden kanssa. Patenttitrainee-ohjelmassa korostuu vahvasti tekemällä oppiminen, mutta ohjelma sisältää myös perinteisempää koulutusta. Työtehtäväni ovat liittyneet hyvin laaja-alaisesti eri tekniikan alueisiin, joten olen päässyt hyödyntämään monipuolisesti oppimiani asioita peruselektroniikasta aina eksoottisempiin teknologioihin.
Vastaan tulee toisaalta myös keksintöjä aihealueilta, jotka eivät ole minulle ennestään tuttuja, jolloin asiaan paneutuminen saattaa viedä huomattavan määrän aikaa. Näissä tilanteissa korostuvat opinnoissa kertyneet hyvät pohjatiedot matematiikasta, fysiikasta ja tietotekniikasta. Tämä on myös työni mielenkiintoisin alue, kun pääsen laajentamaan omaa teknistä osaamistani ja keskustelemaan eri tekniikanalojen ammattilaisten kanssa.
Seuraavana vaiheena on suomalaiseen asiamieskokeeseen valmistautuminen. Kokeen järjestää teollisoikeusasiamieslautakunta keväällä 2019.
Suosittelen Papula-Nevinpatin patenttitrainee-ohjelmaa erityisesti, jos tekniikka kiinnostaa laajemmin ja haluaa laajentaa omaa osaamistaan koko työuransa ajan.
Eurooppapatenttiasiamies Matti Brax käsitteli Papula-Nevinpatin järjestämässä webinaarissa uusien teknologioiden patentoimista kvanttilaskennan näkökulmasta - lue vinkit!
Tervetuloa yli sadan asiantuntijan joukkoomme. Etsimme patenttiassistentteja määräaikaisiin työsuhteisiin Helsingin toimipaikkaamme.
Venäjä on ottanut käyttöön erilaisia vastatoimia sille asetetuille pakotteille. Yksi hiljattain käyttöön otetuista teollisoikeuksia koskevista vastatoimista on maaliskuussa 2022 annettu säädös, jolla laillistetaan tiettyjen tavaroiden rinnakkaistuonti Venäjälle.
EU-tavaramerkkilakimiehemme Riikka Palmos kirjoittaa IP-oikeuksien tilanteesta Venäjällä.