Pk-yritys: Nyt voit hakea tukea tavaramerkki- ja mallioikeushakemuksiin

15.3.2021

Tuen maksimimäärä on 1 500 euroa, ja sen myöntää Euroopan unionin teollisoikeusvirasto EUIPO

Nyt kannattaa laittaa kuntoon tavaramerkki– ja mallioikeussuojaukset, sillä vuoden 2021 aikana pienet ja keskisuuret yritykset voivat hakea ja saada EUIPOn myöntämää tukea. Jälkikäteen maksettavan korvauksen suuruus on 50 % hakemusten perusmaksuista. Tukea voi saada enintään 1 500 euroa yritystä kohti.

Pk-yritys määritellään EUIPOn kriteereiden mukaisesti, katso määritelmä tästä.

Tukea voi saada sekä Patentti- ja rekisterihallitukselle (PRH) tehtäviin kansallisiin hakemuksiin (suoja Suomen alueella) että EUIPOon tehtäviin EU-tavaramerkki- ja mallioikeushakemuksiin (suoja koko EU-alueella). Tukea ei kuitenkaan voida myöntää yritykselle, joka on saanut kansallista tai EU:n muuta rahoitusta samoja palveluita tai niiden osia varten.

Miten haen tukea?

Voit hakea tukea vuonna 2021 seuraavien hakujakson aikana:

  • 1. – 31.3.2021 – hakuaikaa on vielä jäljellä, toimi siis nopeasti!
  • 1. – 31.5.2021
  • 1. – 31.7.2021
  • 1. – 30.9.2021

Haku tehdään EUIPOn sähköisessä palvelussa, ja myös asiamies voi tehdä sen yrityksen puolesta. EUIPO käsittelee hakemukset saapumisjärjestyksessä.

Mikäli hakemus hyväksytään, tulee tavaramerkki- ja mallioikeushakemukset jättää 30 päivän kuluessa siitä, kun EUIPOlta on tullut hyväksyvä tukipäätös. Tämän jälkeen voit hakea korvausta EUIPOlta, joka maksaa korvauksen kuukauden kuluessa.

Lue tarkemmat toimintaohjeet EUIPOn sivuilta. Tästä voit myös lukea vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Olethan yhteydessä IPR-asiantuntijoihimme, mikäli nyt on ajankohtaista hakea suojaa tavaramerkillesi tai tuotteesi ulkomuodolle. Voit lukea myös tästä esitteestä lisää EU-tavaramerkki- ja mallioikeudesta (englannin kielellä).

Lisätietoja antavat:

Lotta Ahovaara, IP-lakimies, EU-tavaramerkki- ja mallioikeusasiamies

Irmeli Nokkanen, EU-malliasiamies, EU-tavaramerkkiasiamies

 

 

Ajankohtaista

Pk-yritys: Nyt voit hakea tukea myös IPR-esianalyysin tekemiseen

Papula-Nevinpat on mukana tarjoamassa IPR-esianalyysipalvelua yhdessä PRH:n kanssa. Palvelu on osa Ideas Powered for Business SME Fundin avustusohjelmaa, jonka tarkoituksena on auttaa eurooppalaisia pk-yrityksiä hyödyntämään teollis- ja tekijänoikeuksia tehostaakseen liiketoimintaansa.

Woodcast – uusi materiaali mullistaa lasta- ja kipsihoidon

Asiakkaamme Onbone on kehittänyt biokomposiitista valmistetun Woodcast-kipsausmateriaalin, joka on mullistamassa murtumien, venähdysten ja luuvammojen hoidon. Onbonen kasvustrategian keskiössä on kattava IPR-suojaus.

Onko Kesko McDonald’sin tiellä?

Oy Suomen Apteekkiyhtiö Ab vaatii Keskon eri K-logomerkkejä kumottavaksi käyttämättömyyden nojalla.

Patenttitrainee-tarinani: Sanna Virtanen

"Päädyin alalle aivan sattumalta ilman aikaisempaa kokemusta tai tietämystä patenttialasta. Olen kuitenkin viihtynyt alalla hyvin, ja onneksi Papula-Nevinpatin trainee-ohjelmassa on oma mentori, joka tukee oppimista ja toimii oppaana patenttialaan, mikä tekee patenttialalle siirtymisestä helpompaa."