Pk-yritys: Nyt voit hakea tukea tavaramerkki- ja mallioikeushakemuksiin

15.3.2021

Tuen maksimimäärä on 1 500 euroa, ja sen myöntää Euroopan unionin teollisoikeusvirasto EUIPO

Nyt kannattaa laittaa kuntoon tavaramerkki– ja mallioikeussuojaukset, sillä vuoden 2021 aikana pienet ja keskisuuret yritykset voivat hakea ja saada EUIPOn myöntämää tukea. Jälkikäteen maksettavan korvauksen suuruus on 50 % hakemusten perusmaksuista. Tukea voi saada enintään 1 500 euroa yritystä kohti.

Pk-yritys määritellään EUIPOn kriteereiden mukaisesti, katso määritelmä tästä.

Tukea voi saada sekä Patentti- ja rekisterihallitukselle (PRH) tehtäviin kansallisiin hakemuksiin (suoja Suomen alueella) että EUIPOon tehtäviin EU-tavaramerkki- ja mallioikeushakemuksiin (suoja koko EU-alueella). Tukea ei kuitenkaan voida myöntää yritykselle, joka on saanut kansallista tai EU:n muuta rahoitusta samoja palveluita tai niiden osia varten.

Miten haen tukea?

Voit hakea tukea vuonna 2021 seuraavien hakujakson aikana:

  • 1. – 31.3.2021 – hakuaikaa on vielä jäljellä, toimi siis nopeasti!
  • 1. – 31.5.2021
  • 1. – 31.7.2021
  • 1. – 30.9.2021

Haku tehdään EUIPOn sähköisessä palvelussa, ja myös asiamies voi tehdä sen yrityksen puolesta. EUIPO käsittelee hakemukset saapumisjärjestyksessä.

Mikäli hakemus hyväksytään, tulee tavaramerkki- ja mallioikeushakemukset jättää 30 päivän kuluessa siitä, kun EUIPOlta on tullut hyväksyvä tukipäätös. Tämän jälkeen voit hakea korvausta EUIPOlta, joka maksaa korvauksen kuukauden kuluessa.

Lue tarkemmat toimintaohjeet EUIPOn sivuilta. Tästä voit myös lukea vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Olethan yhteydessä IPR-asiantuntijoihimme, mikäli nyt on ajankohtaista hakea suojaa tavaramerkillesi tai tuotteesi ulkomuodolle. Voit lukea myös tästä esitteestä lisää EU-tavaramerkki- ja mallioikeudesta (englannin kielellä).

Lisätietoja antavat:

Lotta Ahovaara, IP-lakimies, EU-tavaramerkki- ja mallioikeusasiamies

Irmeli Nokkanen, EU-malliasiamies, EU-tavaramerkkiasiamies

 

 

Ajankohtaista

Haemme patenttiassistenttia

Tervetuloa yli sadan asiantuntijan joukkoomme. Tarjoamme sinulle kansainvälisen työtehtävän, hyvän työnantajan sekä mukavan tiimin, johon on helppo tulla.

Opastusta high tech -keksintöjen patentointiin

Eurooppapatenttiasiamies Matti Brax käsitteli Papula-Nevinpatin järjestämässä webinaarissa uusien teknologioiden patentoimista kvanttilaskennan näkökulmasta - lue vinkit!

Haemme patenttiassistentteja

Tervetuloa yli sadan asiantuntijan joukkoomme. Etsimme patenttiassistentteja vakituisiin työsuhteisiin Helsingin toimipaikkaamme.

Venäjä sallii rinnakkaistuonnin

Venäjä on ottanut käyttöön erilaisia vastatoimia sille asetetuille pakotteille. Yksi hiljattain käyttöön otetuista teollisoikeuksia koskevista vastatoimista on maaliskuussa 2022 annettu säädös, jolla laillistetaan tiettyjen tavaroiden rinnakkaistuonti Venäjälle.