Pk-yritys: Nyt voit hakea tukea teollisoikeuksien maksuihin ja kuluihin

6.2.2023

Tuen maksimimäärä vuoden 2023 aikana on jopa 4 075 euroa, ja sen myöntää Euroopan unionin teollisoikeusvirasto EUIPO

Nyt kannattaa laittaa kuntoon tavaramerkki–, patentti– ja mallioikeussuojaukset, sillä vuoden 2023 aikana pienet ja keskisuuret yritykset voivat jälleen saada EUIPOn myöntämää tukea. Jälkikäteen maksettavan korvauksen suuruus on 50 – 90 % virallismaksuista. Avustuksia on rajallisesti, ja niitä myönnetään hakujärjestyksessä.

Tukea voit saada

  • teollisoikeuksien esianalyysipalveluista (maksimissaan 1 350 euroa). Selvität yhdessä Papula-Nevinpatin asiantuntijan kanssa nykytilanteesi ja suunnitelmasi yrityksellesi sopivimman teollisoikeusstrategian määrittämiseksi. Saat asiantuntijalta sekä kattavan raportin että toimenpide-ehdotuksia ja -suosituksia, joiden avulla voit jatkossa hallinnoida, suojata ja kehittää teollisoikeuksiasi. Teollisoikeuksien esianalyysipalvelut eivät ole oikeudellisia palveluja.
  • tavaramerkki- ja mallimaksuista (maksimissaan 1 000 euroa) EU:ssa, kansallisella ja alueellisella tasolla sekä EU:n ulkopuolella. Voit saada tukea esim. hakemus- ja lisäluokkamaksuista.
  • maaliskuusta 2023 lähtien myös patenttihakemusten virastomaksuista (maksimissaan 1 500 euroa) ja kasvinjalostajan oikeuden rekisteröintihakemusmaksusta (maksimissaan 225 euroa).

Miten haen tukea?

Voit hakea tukea 8.12.2023 asti. Haku tehdään EUIPOn sähköisessä palvelussa, mutta myös me voimme tehdä sen puolestasi. EUIPO käsittelee hakemukset saapumisjärjestyksessä.

Mikäli hakemus hyväksytään ja saat EUIPOlta myöntävän päätöksen, saat arvosetelin, joka tulee aktivoida kahden kuukauden kuluessa avustuksen myöntämisestä. Aktivointiaikaan voidaan tarvittaessa pyytää kahden kuukauden pidennys. Arvoseteli on voimassa kuusi kuukautta sen aktivoinnista lukien.

Arvosetelien voimassaoloaikana voit hakea ja maksaa teollisoikeuksiin liittyviä palveluja, minkä jälkeen voit hakea korvausta EUIPOlta jo maksamillesi palveluille. EUIPO maksaa korvauksen noin kuukauden kuluessa maksupyynnöstä.

Yritys voi saada EUIPOn myöntämää tukea yhteensä maksimissaan 4 075 euroa vuoden 2023 aikana.

Lue tarkemmat toimintaohjeet EUIPOn sivuilta. Tästä voit myös lukea vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Olethan yhteydessä IPR-asiantuntijoihimme, mikäli olet kiinnostunut näistä tuista tai sinulla heräsi kysymyksiä.

 

Lisätietoja antavat:

Lotta Ahovaara, IP-lakimies, EU-tavaramerkki- ja mallioikeusasiamies

Irmeli Nokkanen, EU-malliasiamies, EU-tavaramerkkiasiamies

Martta Asikainen, patenttiasiantuntija

Gustav Boije af Gennäs, eurooppapatenttiasiamies

Ajankohtaista

Papula-Nevinpat Kalevan kisojen pääyhteistyökumppani

Papula-Nevinpat on ylpeänä mukana tukemassa liikuntaa ja urheilua kesäkuussa Vaasassa järjestettävissä Kalevan kisoissa 27. – 30.6.2024. Toimimme muun muassa laji-isäntänä miesten ja naisten kolmiloikassa.

Miika Tupala ja Juha Voutilainen kutsuttu Papula Oy:n uusiksi osakkaiksi

Eurooppapatenttiasiamies, DI Miika Tupala ja eurooppapatenttiasiamies, TkT Juha Voutilainen on kutsuttu IPR-toimisto Papula Oy:n uusiksi osakkaiksi 13.6.2024 alkaen.

Worklife at Papula-Nevinpat: Peppina Iivonen

Peppina Iivonen työskentelee Papula-Nevinpatissa Trademark Specialistina. Mitä hänen työpäiviin kuuluu ja miten hän on päätynyt IPR-alalle.

Patenttisuojaus digiaikana

Lue Laura Huhdanmäen blogista patenttisuojan haasteista ja eduista digiaikana, jossa teknologia kehittyy nopeasti ja ylittää kansalliset rajat.