Pk-yritys: Nyt voit hakea tukea teollisoikeuksien maksuihin ja kuluihin

8.2.2022

Tuen maksimimäärä on jopa 2 250 euroa, ja sen myöntää Euroopan unionin teollisoikeusvirasto EUIPO

Nyt kannattaa laittaa kuntoon tavaramerkki–, mallioikeus– ja patenttisuojaukset, sillä vuoden 2022 aikana pienet ja keskisuuret yritykset voivat saada EUIPOn myöntämää tukea.

Jälkikäteen maksettavan korvauksen suuruus on 50 – 90 % maksuista, jotka liittyvät tavaramerkkeihin, malleihin ja patentteihin. Tukea voi saada enintään 2 250 euroa yritystä kohti, jos yritys hakee kahta eri arvoseteliä. Avustuksia on rajallisesti, ja niitä myönnetään hakujärjestyksessä.

Pk-yritys määritellään EUIPOn kriteereiden mukaisesti, katso määritelmä tästä.

Tukea voit saada:

  • teollisoikeuksien esianalyysipalveluista. Selvität yhdessä Papula-Nevinpatin asiantuntijan kanssa nykytilanteesi ja suunnitelmasi yrityksellesi sopivimman teollisoikeusstrategian määrittämiseksi. Saat asiantuntijalta sekä kattavan raportin että toimenpide-ehdotuksia ja -suosituksia, joiden avulla voit jatkossa hallinnoida, suojata ja kehittää teollisoikeuksiasi. Teollisoikeuksien esianalyysipalvelut eivät ole oikeudellisia palveluja.
  • tavaramerkki- ja mallimaksuista EU:ssa, kansallisella ja alueellisella tasolla sekä EU:n ulkopuolella. Voit saada tukea esim. hakemusmaksuista, lisäluokkamaksuista sekä tutkinta-, rekisteröinti-, julkaisemis- ja julkaisemisen lykkäämismaksuista.
  • patenttimaksuista kansallisella tasolla. Voit saada tukea patentin hakemiseen liittyvistä virastomaksuista, esim. hakemus- ja julkaisumaksuista kansallisella tasolla.

Miten haen tukea?

Voit hakea tukea 16.12.2022 asti. Haku tehdään EUIPOn sähköisessä palvelussa, mutta myös me voimme tehdä sen puolestasi. EUIPO käsittelee hakemukset saapumisjärjestyksessä.

EUIPOlta tulee päätös kolmen viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä. Mikäli hakemus hyväksytään, saat arvosetelin/kaksi arvoseteliä, jotka ovat voimassa neljä kuukautta avustuksen myöntämishetkestä. Voimassaoloaikaan voidaan tarvittaessa pyytää kahden kuukauden pidennys.

Arvosetelien voimassaoloaikana voit hakea ja maksaa teollisoikeuksiin liittyviä palveluja, minkä jälkeen voit hakea korvausta EUIPOlta jo maksamillesi palveluille ja näin aktivoida arvosetelisi. EUIPO maksaa korvauksen kuukauden kuluessa maksupyynnöstä.

Lue tarkemmat toimintaohjeet EUIPOn sivuilta. Tästä voit myös lukea vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Olethan yhteydessä IPR-asiantuntijoihimme, mikäli olet kiinnostunut näistä tuista.

 

Lisätietoja antavat:

Lotta Ahovaara, IP-lakimies, EU-tavaramerkki- ja mallioikeusasiamies

Irmeli Nokkanen, EU-malliasiamies, EU-tavaramerkkiasiamies

Martta Asikainen, patenttiasiantuntija

Gustav Boije af Gennäs, patenttiasiantuntija

Ajankohtaista

Patenttisuojaus digiaikana

Lue Laura Huhdanmäen blogista patenttisuojan haasteista ja eduista digiaikana, jossa teknologia kehittyy nopeasti ja ylittää kansalliset rajat.

Worklife at Papula-Nevinpat: Laura Virkkunen

Laura Virkkunen vastaa asiakkaidemme domain-portfolioista ja niihin liittyvistä toimenpiteistä. Lue lisää Lauran uratarinasta.

Tiivistelmä IPR-webinaarisarjasta “Patenttien loukkaustilanteet – Milloin tarvitset patenttiasiamiehen apua?” 

Webinaarisarjan tiivistelmäartikkelissa opit, mitä tehdä epäillylle patenttiloukkaukselle, miten erottaa oikeat varoituskirjeet huijausyrityksistä, mitä taktiikoita lisenssineuvotteluissa käytetään ja mitä huomioida patenttioikeudenkäyntiin liittyen.

Euroopan patenttivirasto (European Patent Office, EPO) on julkaissut vuosittaiset patentointitilastonsa

Euroopan Patenttivirasto (European Patent Office, EPO) on julkaissut vuosittaiset patentointitilastonsa, lue eurooppapatenttiasiamies Jukka Korhosen kommentit.