Pk-yritys: Nyt voit hakea tukea teollisoikeuksien maksuihin ja kuluihin

8.2.2022

Tuen maksimimäärä on jopa 2 250 euroa, ja sen myöntää Euroopan unionin teollisoikeusvirasto EUIPO

Nyt kannattaa laittaa kuntoon tavaramerkki–, mallioikeus– ja patenttisuojaukset, sillä vuoden 2022 aikana pienet ja keskisuuret yritykset voivat saada EUIPOn myöntämää tukea.

Jälkikäteen maksettavan korvauksen suuruus on 50 – 90 % maksuista, jotka liittyvät tavaramerkkeihin, malleihin ja patentteihin. Tukea voi saada enintään 2 250 euroa yritystä kohti, jos yritys hakee kahta eri arvoseteliä. Avustuksia on rajallisesti, ja niitä myönnetään hakujärjestyksessä.

Pk-yritys määritellään EUIPOn kriteereiden mukaisesti, katso määritelmä tästä.

Tukea voit saada:

  • teollisoikeuksien esianalyysipalveluista. Selvität yhdessä Papula-Nevinpatin asiantuntijan kanssa nykytilanteesi ja suunnitelmasi yrityksellesi sopivimman teollisoikeusstrategian määrittämiseksi. Saat asiantuntijalta sekä kattavan raportin että toimenpide-ehdotuksia ja -suosituksia, joiden avulla voit jatkossa hallinnoida, suojata ja kehittää teollisoikeuksiasi. Teollisoikeuksien esianalyysipalvelut eivät ole oikeudellisia palveluja.
  • tavaramerkki- ja mallimaksuista EU:ssa, kansallisella ja alueellisella tasolla sekä EU:n ulkopuolella. Voit saada tukea esim. hakemusmaksuista, lisäluokkamaksuista sekä tutkinta-, rekisteröinti-, julkaisemis- ja julkaisemisen lykkäämismaksuista.
  • patenttimaksuista kansallisella tasolla. Voit saada tukea patentin hakemiseen liittyvistä virastomaksuista, esim. hakemus- ja julkaisumaksuista kansallisella tasolla.

Miten haen tukea?

Voit hakea tukea 16.12.2022 asti. Haku tehdään EUIPOn sähköisessä palvelussa, mutta myös me voimme tehdä sen puolestasi. EUIPO käsittelee hakemukset saapumisjärjestyksessä.

EUIPOlta tulee päätös kolmen viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä. Mikäli hakemus hyväksytään, saat arvosetelin/kaksi arvoseteliä, jotka ovat voimassa neljä kuukautta avustuksen myöntämishetkestä. Voimassaoloaikaan voidaan tarvittaessa pyytää kahden kuukauden pidennys.

Arvosetelien voimassaoloaikana voit hakea ja maksaa teollisoikeuksiin liittyviä palveluja, minkä jälkeen voit hakea korvausta EUIPOlta jo maksamillesi palveluille ja näin aktivoida arvosetelisi. EUIPO maksaa korvauksen kuukauden kuluessa maksupyynnöstä.

Lue tarkemmat toimintaohjeet EUIPOn sivuilta. Tästä voit myös lukea vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Olethan yhteydessä IPR-asiantuntijoihimme, mikäli olet kiinnostunut näistä tuista.

 

Lisätietoja antavat:

Lotta Ahovaara, IP-lakimies, EU-tavaramerkki- ja mallioikeusasiamies

Irmeli Nokkanen, EU-malliasiamies, EU-tavaramerkkiasiamies

Martta Asikainen, patenttiasiantuntija

Gustav Boije af Gennäs, patenttiasiantuntija

Ajankohtaista

Haemme patenttiassistenttia

Tervetuloa yli sadan asiantuntijan joukkoomme. Tarjoamme sinulle kansainvälisen työtehtävän, hyvän työnantajan sekä mukavan tiimin, johon on helppo tulla.

Opastusta high tech -keksintöjen patentointiin

Eurooppapatenttiasiamies Matti Brax käsitteli Papula-Nevinpatin järjestämässä webinaarissa uusien teknologioiden patentoimista kvanttilaskennan näkökulmasta - lue vinkit!

Haemme patenttiassistentteja

Tervetuloa yli sadan asiantuntijan joukkoomme. Etsimme patenttiassistentteja vakituisiin työsuhteisiin Helsingin toimipaikkaamme.

Venäjä sallii rinnakkaistuonnin

Venäjä on ottanut käyttöön erilaisia vastatoimia sille asetetuille pakotteille. Yksi hiljattain käyttöön otetuista teollisoikeuksia koskevista vastatoimista on maaliskuussa 2022 annettu säädös, jolla laillistetaan tiettyjen tavaroiden rinnakkaistuonti Venäjälle.