Aloittelevat yritykset ja IPR:t – mitä tulee ottaa huomioon?

30.9.2021 – kello 10.00

Tule mukaan kuulemaan miksi patentit ja muut teollisoikeudet eli IPR:t ovat tärkeitä myös aloitteleville yrityksille ja miten ottaa ne haltuun jo heti yrityksen alkuvaiheista lähtien.

Webinaarin pitää Tampereen toimipisteemme eurooppapatenttiasiamiehemme Matti Ylitalo 30.9.2021 klo 10.00. Vieraspuhujana Innovestor Venturesin Petri Laine, joka kertoo meille, miten sijoittaja arvioi startup-yritystä ja mikä rooli IPR-asioilla on. Webinaari on maksuton, ja kaikki rekisteröityneet saavat linkin tallenteeseen webinaarin jälkeen.

Aloitteleva yritys joutuu yleensä tekemisiin IPR-asioiden kanssa, tahtoipa tai ei. Webinaarissa käydään läpi IPR-asioita, jotka aloittelevan yrityksen tulisi ottaa huomioon päätöksenteossaan. Kun IPR-asiat ovat hoidossa heti yrityksen alkutaipaleella, voidaan turvata yrityksen sujuva kasvu ja välttää IPR-karikot.

Webinaari on suunnattu

  • startup- ja kasvuyrityksille
  • kaikille IPR-asioista kiinnostuneille
  • sijoittajille.

Webinaarissa kuulet

  • Miksi IPR:t ovat tärkeitä aloittelevalle yritykselle?
  • Mitä jokaisen yrityksen tulee tietää IPR:stä?
  • Käytännön vinkkejä siitä, miten hyödyntää IPR:iä
  • Mikä on IPR-strategia?
  • Miten sijoittaja arvioi startup-yritystä ja mikä on IPR:n rooli?

Puhujat

Matti Ylitalo
Eurooppapatenttiasiamies

Matti Ylitalo

Eurooppapatenttiasiamies

Matti Ylitalo työskentelee Papula-Nevinpatissa eurooppapatenttiasiamiehenä. Hän aloitti Papula-Nevinpatin palveluksessa vuonna 2018 asemapaikkanaan Tampereen toimipisteemme.

Matilla on yli 20 vuoden kokemus patenttiasiamiehen työstä. Hän on tunnistanut ja arvoinut keksintöjä, tehnyt tutkimuksia, laatinut ja hoitanut patentti- ja hyödyllisyysmallihakemuksia, ollut mukana väite- ja loukkausasioissa sekä laatinut lausuntoja, IPR-ohjesääntöjä ja -strategioita.

Matti on hoitanut pääasiassa kone-, materiaali- ja prosessitekniikkaan liittyviä toimeksiantoja. Kokemusta on karttunut muun muassa tehdasautomaatio- ja kappaleenkäsittelyjärjestelmistä, ajoneuvoista ja niiden lisälaitteista, voimansiirtoratkaisuista ja voimalaitteista, suodatinlaitteista, poltto- ja kattilatekniikasta, muovien prosessointilaitteista, pinnoitustekniikoista, lääketieteen instrumenteista sekä antenniratkaisuista. Lisäksi Matilla on kokemusta muovimateriaalien sovellutuksista esimerkiksi lääketieteen ja elektroniikkateollisuuden käyttöön. Matti käy myös mielellään kouluttamassa asiakkaitamme IPR-asioissa.

Petri Laine
Partner

Petri Laine

Partner

Petri Laine työskentelee partnerina Innovestor Ventures Oy:ssä. Innovestor hallinnoi kolmea eri pääomarahastoa, joissa on yhteensä 96 kohdeyhtiötä kaikilta teknologia-alueilta.

Petrillä on 20 vuoden kokemus pääomasijoitustoimialalta. Ennen liittymistään Innovestoriin vuonna 2016 hän vastasi Finnveran suorista startup-sijoituksista. Työuransa aikana hän on ollut mukana tekemässä sijoituksia yli 200 teknologiayhtiöön ja ollut mukana niiden kehittämisessä neuvonantajana ja hallituksen jäsenenä.

Tällä hetkellä Petri on hallituksen puheenjohtaja tai jäsen kuudessa teknologiayhtiössä. Pääomasijoitustoiminnan luonteen mukaisesti hän on ollut mukana lukuisissa yritys- ja rahoitusjärjestelyissä.

Ohjelma

10.00
Tervetuloa!
Marika Kojo, viestintä- ja markkinointipäällikkö, Papula-Nevinpat
10.02
Aloittelevat yritykset ja IPR:t - mitä tulee otttaa huomioon?
Matti Ylitalo, eurooppapatenttiasiamies, Papula-Nevinpat
10.30
Miten sijoittaja arvioi mahdollista kohdetta – etsimässä täydellistä kamelia!
Petri Laine, Partner, Innovestor Ventures
10.50
Kysymyksiä & vastauksia
11.00
Webinaari päättyy