IPR-huippuaamu
Ilmoittaudu täältä

IPR-huippuaamu

22.5.2024 – Auditorio, Meclu, Mechelininkatu 1 a, 1. krs, Helsinki

Lisenssisopimus kasvun keinona & lisensoinnin käytännöt ja kokemukset

Tervetuloa IPR-huippuaamuun kuulemaan arvokasta tietoa lisensoinnin toteuttamisesta ja sen juridisesta puolesta. Seminaarissa käsitellään ensin lisenssisopimuksen roolia kasvun välineenä, keskittyen juridiseen näkökulmaan Rainer Oeschin johdolla. Tämän jälkeen Papula-Nevinpatin Folke Johansson avaa patenttilisensoinnin parhaita käytäntöjä ja neuvottelutaktiikoita tarjoten osallistujille tietoa lisensoinnin toteuttamisesta ja tehokkaasta suojapiirin tulkinnasta. Tämän lisäksi HMD:n Emma Sopyllo kertoo käytännön kokemuksiaan lisensoinnista.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 15.5.2024.

Myös Teams-yhteys tarjotaan.

Lämpimästi tervetuloa!

Papula-Nevinpat

Huippuaamun puhujat

Folke Johansson
Patenttiosaston johtaja, eurooppapatenttiasiamies

Folke Johansson

Patenttiosaston johtaja, eurooppapatenttiasiamies

Folke Johansson työskentelee Papula-Nevinpatissa patenttiosaston johtajana ja eurooppapatenttiasiamiehenä. Hän on lisäksi yrityksen osakas ja johtoryhmän jäsen. Folke on myös yrityksemme Legal Team Russia -lakipalvelutiimin jäsen.

Folken teollisoikeusura alkoi vuonna 1991, kun hänet palkattiin patenttikäsittelijäksi erääseen suomalaiseen patenttitoimistoon. Vuonna 1995 hän siirtyi tietoliikennealalle. Hänellä on laaja kokemus keksintöjen tunnistamisesta ja hoitamisesta, patenttihakemusten laatimisesta ja patentointiprosessin hoitamisesta, patenttistrategioista, lisensoinnista ja riita-asioista, patenttien ostamisesta ja myymisestä sekä suurten patenttisalkkujen hallinnoinnista.

Folke aloitti työskentelyn Papula-Nevinpatissa vuonna 2010 patenttiosaston johtajana, ja hänen vastuualueitaan ovat sisäiset prosessit ja ammattitaidon kehittäminen sekä asiakassuhteiden kehittäminen. Folke toimii säännöllisesti asiantuntijana patenttioikeudenkäynneissä, ja hänellä on runsaasti kokemusta suullisista käsittelyistä Euroopan patenttiviraston (EPO) patentoitavuustutkimusosastossa, väiteosastossa ja valituslautakunnassa.

Folke matkustaa paljon esitelmöimässä ja puhumassa erilaisissa konferensseissa EP-, PCT- ja US-patenttijärjestelmiin liittyvistä aiheista sekä patenttien hallinnoinnista ja patenttistrategioista.

Rainer Oesch
Professori

Rainer Oesch

Professori

Rainer Oesch on erikoistunut teollis- ja tekijänoikeuksiin. Hän toimii myös asiantuntija- ja luottamustehtävissä, kuten Suomen Tietokirjailijat ry:n ja Sanasto ry:n hallituksissa. Julkaisuja mm. Patenttioikeus (yhdessä Pihlajamaan ja Sunilan kanssa) (Taöentum 2014). Viimeisin julkaisu Lisenssisopimusoikeuden perusteet (Edita 2024).

Emma Sopyllo
Head of IP and Litigation

Emma Sopyllo

Head of IP and Litigation

Emma Sopyllo vastaa HMD:n immateriaalioikeus- ja oikeudenkäyntiasioista maailmanlaajuisesti, mukaan lukien patenttilisensoinnista ja patenttioikeudenkäynneistä. Ennen HMD:lle siirtymistä Emma työskenteli kahdessa eri asianajotoimistossa Suomessa ja Yhdysvalloissa. Hän on suorittanut oikeustieteellisen tutkinnon sekä Suomessa että Yhdysvalloissa.

Ohjelma

8.30
Huippuaamiainen katettuna
9.00
Tervetuloa!
Folke Johansson, patenttiosaston johtaja, eurooppapatenttiasiamies, Papula-Nevinpat
9.05
Lisenssisopimus kasvun keinona – juridinen tarkastelu
Rainer Oesch, professori
10.05
Patenttilisensointi: parhaat käytännöt ja neuvottelutaktiikat
Folke Johansson, patenttiosaston johtaja, eurooppapatenttiasiamies, Papula-Nevinpat
10.50
Kokemuksia lisensoinnista - Case HMD
Emma Sopyllo, Head of IP and Litigation, HMD
11.10
Keskustelua ja seminaarin päätös
Mahdollisuus kahdenkeskisiin keskusteluihin klo 12.00 asti