Tavaramerkin käyttöpakko Suomessa

3.6.2021 – kello 10.00

Tule mukaan ajankohtaiseen IPR-webinaariimme kuulemaan tavaramerkin käyttöpakosta Suomessa, sekä vuonna 2019 voimaan tulleen tavaramerkkilain tuomista muutoksista ja huomioista. Webinaarin pitää EU-tavaramerkkilakimiehemme Jussi Mikkola torstaina 3.6.2021 klo 10.00. Webinaari on maksuton, ja kaikki rekisteröityneet saavat linkin tallenteeseen webinaarin jälkeen.

Vuonna 2019 voimaan tulleen lain myötä Patentti- ja rekisterihallituksessa on mahdollista ajaa tavaramerkin käyttämättömyysvaatimusta edullisemmassa ja kevyemmässä hallinnollisessa kumoamismenettelyssä markkinaoikeudessa käytävän kumoamismenettelyn vaihtoehtona. Tämän vuoksi tavaramerkinhaltijalla on nyt merkittävästi suurempi riski joutua tavaramerkin käyttämättömyysvaatimuksen kohteeksi. Lue tästä blogi ”Onko Kesko McDonald’sin tiellä?”.

Webinaarissa käydään läpi tavaramerkin käyttöön liittyvät perusteet sekä sudenkuopat. Lisäksi asiantuntijamme vertailee markkinaoikeuden ja PRH:n hallinnollisen kumoamismenettelyn eroja oikeuskäytäntöä unohtamatta.

Webinaarissa kuulet:

  • miten menettely eroaa ns. normaalista riidasta – plussat ja miinukset
  • huomioita ja kokemuksia menettelystä kahden vuoden ajalta
  • tulevaisuuden näkymistä ja toiminimien kumoamisesta PRH:n prosessissa.

Webinaari on suunnattu:

  • yrityksen tavaramerkki-, brändi-, ja lakiasioista vastaaville henkilöille
  • tavaramerkki- ja toiminimirekisteröintien haltijoille ja hakijoille.

Puhuja

Jussi Mikkola
EU-tavaramerkkilakimies

Jussi Mikkola

EU-tavaramerkkilakimies

Jussi Mikkola työskentelee Papula-Nevinpatissa EU-tavaramerkkilakimiehenä. Lisäksi hän on yrityksen osakas.

Jussin teollisoikeusura alkoi vuonna 2002 Papula-Nevinpatissa tavaramerkkilakimiehenä. Vuosina 2003 – 2004 hän suoritti harjoittelun EU:n tavaramerkkivirastossa (OHIM). Sen jälkeen hän työskenteli tavaramerkkilakimiehenä eräässä suomalaisessa patenttitoimistossa vuosina 2004 – 2007.

Jussi palasi Papula-Nevinpatiin vuonna 2007, ja tällä hetkellä hän vastaa ennakkotutkimuksista, suomalaisista ja ulkomaisista tavaramerkkirekisteröinneistä, kansainvälisistä tavaramerkeistä, sopimuksista, riita-asioista, verkkotunnuksista, tuoteloukkauksista, väiteasioista ja valituksista. Jussi on luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja.

Ohjelma

10.00
Tervetuloa!
Marika Kojo, viestintä- ja markkinointipäällikkö, Papula-Nevinpat
10.02
Suomen tavaramerkkilaki – Hallinnollinen kumoamis- ja mitättömyysmenettely
Jussi Mikkola, EU-tavaramerkkilakimies, Papula-Nevinpat
10.45
Kysymyksiä & vastauksia
11.00
Webinaari päättyy