Haemme patentti- ja tavaramerkkiassistentteja
Etsimme toimintaamme vahvistamaan patentti- ja tavaramerkkiassistentteja vakituisiin työsuhteisiin pääkonttoriimme Ruoholahteen.
Hyviä uutisia tavaramerkkiasiakkaillemme – Ukraina on vihdoin hyväksynyt uuden virallisen väitemenettelyn tavaramerkeille. Ukrainan parlamentti hyväksyi lakimuutoksen 21.7.2020, ja sen odotetaan tulevan julkiseksi piakkoin.
Myös nykyiset säännökset ovat mahdollistaneet väitteen tekemisen vireillä olevaa tavaramerkkihakemusta vastaan, mutta väiteaika ja itse väiteprosessi ovat olleet melko erikoiset. Säännösten mukaan väite on pitänyt tehdä viimeistään viisi päivää ennen patenttiviraston päätöstä hakemuksen hyväksymisestä. On siis ollut hyvin vaikeaa, ellei lähes mahdotonta, selvittää viimeinen mahdollinen määräpäivä väitteen tekemiselle.
Hyväksymispäätöksen antamisen jälkeen hallinnollinen menettely ei enää ole ollut mahdollinen, vaan ainoa mahdollisuus rekisteröinnin kumoamiseen on ollut nostaa kanne tavaramerkkiä vastaan tuomioistuimessa.
Uudistuksen myötä väiteaika ja väitemenettely ovat selkeät ja täsmälliset: väitteen voi tehdä 3 kuukauden kuluessa hakemuksen julkaisemispäivästä. Uusi prosessi on ennustettavampi, ja todennäköisyys myöhästyä väitteen tekemisessä on vähäisempi.
Väitteen hylkäämisestä on myös mahdollista valittaa patenttiviraston valituslautakuntaan.
Muutosten odotetaan tulevan voimaan elokuun 2020 loppuun mennessä. Ottaen kuitenkin huomioon, että tavaramerkkihakemusten julkaisemismenettely on Ukrainassa vielä uusi, muutosten toteuttaminen käytännössä tulee todennäköisesti viivästymään jonkin verran.
Olethan yhteydessä Riikka Palmokseen jos tarvitset lisätietoja.
Etsimme toimintaamme vahvistamaan patentti- ja tavaramerkkiassistentteja vakituisiin työsuhteisiin pääkonttoriimme Ruoholahteen.
OTK, VT Lotta Ahovaara on aloittanut 4.1.2021 IP-lakimiehenä Papula-Nevinpatin tavaramerkkiosastolla.
Osana Papula-Nevinpatin järjestämää webinaaria, jossa puhujana oli Tomi Konkonen, tämä artikkeli selventää minkälaisia haasteita ohjelmistokeksintöjen patentointiin liittyy tekoälyn ja IoT-järjestelmien aikakaudella, ja kuinka näitä haasteita pystytään ratkaisemaan.
Kvanttiteknologiayritys IQM pyrkii alansa markkinajohtajaksi Euroopassa. Yrityksen vahvuuksia ovat tuotekehitysosaaminen, huipputeknologia sekä kasvava patenttisalkku, jota Papula-Nevinpat auttaa suojaamaan.