Uusi tavaramerkkilaki voimaan Turkmenistanissa

16.2.2009
Uusi Tavaramerkkilaki on tullut voimaan 15.11.2008. Merkittävimmät muutokset ovat:

– Laajalti tunnettujen merkkien rekisteröiminen on nyt mahdollista. Laajalti tunnetut merkit julkaistaan ja merkitään laajalti tunnettujen merkkien luetteloon.

– Tavaramerkkien voimassaolo lasketaan uuden lain mukaan tavaramerkin hakemuspäivästä, ei rekisteröimispäivästä kuten aiemmin. Tämä muutos koskee kuitenkin vain merkkejä, jotka on haettu ja rekisteröity uuden lain voimassa ollessa.

– Tavaramerkin kumoamiskanne käyttämättömyyden perusteella on uuden lain myötä mahdollista. Tavaramerkki, jota ei ole käytetty kolmen (3) vuoden kuluessa rekisteröintipäivästä, voidaan kumota käyttämättömyyden perusteella. Kolmen vuoden määräaika käyttämättömyydelle lasketaan kuitenkin uuden lain voimaantulosta alkaen. Toisin sanoen kumoamiskanteet tulevat mahdolliseksi aikaisintaan 15.11.2011.

Ajankohtaista

Opastusta high tech -keksintöjen patentointiin

Eurooppapatenttiasiamies Matti Brax käsitteli Papula-Nevinpatin järjestämässä webinaarissa uusien teknologioiden patentoimista kvanttilaskennan näkökulmasta - lue vinkit!

Haemme patenttiassistentteja

Tervetuloa yli sadan asiantuntijan joukkoomme. Etsimme patenttiassistentteja vakituisiin työsuhteisiin Helsingin toimipaikkaamme.

Venäjä sallii rinnakkaistuonnin

Venäjä on ottanut käyttöön erilaisia vastatoimia sille asetetuille pakotteille. Yksi hiljattain käyttöön otetuista teollisoikeuksia koskevista vastatoimista on maaliskuussa 2022 annettu säädös, jolla laillistetaan tiettyjen tavaroiden rinnakkaistuonti Venäjälle.

Mitä tapahtuu Venäjällä – pitääkö IP-oikeuksien haltijoiden huolestua?

EU-tavaramerkkilakimiehemme Riikka Palmos kirjoittaa IP-oikeuksien tilanteesta Venäjällä.