Uusi tavaramerkkilaki voimaan Turkmenistanissa

16.2.2009
Uusi Tavaramerkkilaki on tullut voimaan 15.11.2008. Merkittävimmät muutokset ovat:

– Laajalti tunnettujen merkkien rekisteröiminen on nyt mahdollista. Laajalti tunnetut merkit julkaistaan ja merkitään laajalti tunnettujen merkkien luetteloon.

– Tavaramerkkien voimassaolo lasketaan uuden lain mukaan tavaramerkin hakemuspäivästä, ei rekisteröimispäivästä kuten aiemmin. Tämä muutos koskee kuitenkin vain merkkejä, jotka on haettu ja rekisteröity uuden lain voimassa ollessa.

– Tavaramerkin kumoamiskanne käyttämättömyyden perusteella on uuden lain myötä mahdollista. Tavaramerkki, jota ei ole käytetty kolmen (3) vuoden kuluessa rekisteröintipäivästä, voidaan kumota käyttämättömyyden perusteella. Kolmen vuoden määräaika käyttämättömyydelle lasketaan kuitenkin uuden lain voimaantulosta alkaen. Toisin sanoen kumoamiskanteet tulevat mahdolliseksi aikaisintaan 15.11.2011.

Ajankohtaista

Yhtenäispatenttijärjestelmä astuu voimaan 1.6.2023 – 17 maata yhdellä patentilla

Saksa on ratifioinut 17.2.2023 sopimuksen, joka koskee uutta eurooppalaista yhteistä patenttituomioistuinta (Unified Patent Court, UPC), ja siten kauan odotettu yhtenäispatenttijärjestelmä astuu voimaan 1.6.2023.

Worklife at Papula-Nevinpat: Katja Väinöläinen

Trademark Specialist Katja Väinöläinen kertoo urastaan ja miten hän huolehtii hyvinvoinnistaan.

Patenttiasiamies munkkimaakarina rekrymessuilla

Olimme mukana Yrityspäivillä kertomassa työstämme ja eri tehtävistä, joita tarjoamme! Lue lisää Miika Tupalan blogikirjoituksesta.

Pk-yritys: Nyt voit hakea tukea teollisoikeuksien maksuihin ja kuluihin

Nyt kannattaa laittaa kuntoon tavaramerkki-, patentti- ja mallioikeussuojaukset, sillä vuoden 2023 aikana pienet ja keskisuuret yritykset voivat jälleen saada EUIPOn myöntämää tukea.