Uusi tavaramerkkilaki voimaan Turkmenistanissa

16.2.2009
Uusi Tavaramerkkilaki on tullut voimaan 15.11.2008. Merkittävimmät muutokset ovat:

– Laajalti tunnettujen merkkien rekisteröiminen on nyt mahdollista. Laajalti tunnetut merkit julkaistaan ja merkitään laajalti tunnettujen merkkien luetteloon.

– Tavaramerkkien voimassaolo lasketaan uuden lain mukaan tavaramerkin hakemuspäivästä, ei rekisteröimispäivästä kuten aiemmin. Tämä muutos koskee kuitenkin vain merkkejä, jotka on haettu ja rekisteröity uuden lain voimassa ollessa.

– Tavaramerkin kumoamiskanne käyttämättömyyden perusteella on uuden lain myötä mahdollista. Tavaramerkki, jota ei ole käytetty kolmen (3) vuoden kuluessa rekisteröintipäivästä, voidaan kumota käyttämättömyyden perusteella. Kolmen vuoden määräaika käyttämättömyydelle lasketaan kuitenkin uuden lain voimaantulosta alkaen. Toisin sanoen kumoamiskanteet tulevat mahdolliseksi aikaisintaan 15.11.2011.

Ajankohtaista

Worklife at Papula-Nevinpat: Laura Virkkunen

Laura Virkkunen vastaa asiakkaidemme domain-portfolioista ja niihin liittyvistä toimenpiteistä. Lue lisää Lauran uratarinasta.

Tiivistelmä IPR-webinaarisarjasta “Patenttien loukkaustilanteet – Milloin tarvitset patenttiasiamiehen apua?” 

Webinaarisarjan tiivistelmäartikkelissa opit, mitä tehdä epäillylle patenttiloukkaukselle, miten erottaa oikeat varoituskirjeet huijausyrityksistä, mitä taktiikoita lisenssineuvotteluissa käytetään ja mitä huomioida patenttioikeudenkäyntiin liittyen.

Euroopan patenttivirasto (European Patent Office, EPO) on julkaissut vuosittaiset patentointitilastonsa

Euroopan Patenttivirasto (European Patent Office, EPO) on julkaissut vuosittaiset patentointitilastonsa, lue eurooppapatenttiasiamies Jukka Korhosen kommentit.

IPR-oikeudet Ukrainassa: Toivon kipinöitä selviytymisen keskellä

Riikka Palmos kirjoittaa blogissaan Ukrainan IPR-oikeustilanteesta.