Uusi tavaramerkkilaki voimaan Turkmenistanissa

16.2.2009
Uusi Tavaramerkkilaki on tullut voimaan 15.11.2008. Merkittävimmät muutokset ovat:

– Laajalti tunnettujen merkkien rekisteröiminen on nyt mahdollista. Laajalti tunnetut merkit julkaistaan ja merkitään laajalti tunnettujen merkkien luetteloon.

– Tavaramerkkien voimassaolo lasketaan uuden lain mukaan tavaramerkin hakemuspäivästä, ei rekisteröimispäivästä kuten aiemmin. Tämä muutos koskee kuitenkin vain merkkejä, jotka on haettu ja rekisteröity uuden lain voimassa ollessa.

– Tavaramerkin kumoamiskanne käyttämättömyyden perusteella on uuden lain myötä mahdollista. Tavaramerkki, jota ei ole käytetty kolmen (3) vuoden kuluessa rekisteröintipäivästä, voidaan kumota käyttämättömyyden perusteella. Kolmen vuoden määräaika käyttämättömyydelle lasketaan kuitenkin uuden lain voimaantulosta alkaen. Toisin sanoen kumoamiskanteet tulevat mahdolliseksi aikaisintaan 15.11.2011.

Ajankohtaista

Haemme patenttiasiamiestä tai patenttiasiamiestraineeta

Tervetuloa suojaamaan keksintöjä kanssamme! Haemme nyt lisävahvistusta Mekaniikka ja fysiikka -patenttiasiamiestiimiimme Helsingin tai Tampereen toimistollemme. Voit olla jo työskennellyt alalla tai tässä voi olla sinulle uuden urapolun alku.

Kemiamedia: Syötävä syntyy bioreaktorissa – ”Tulevaisuuden ruoka pitää nähdä toisin”

Papula-Nevinpat järjesti IPR-huippuseminaarin 5.10.2022 Musiikkitalolla, ja puhumassa oli Nordic Foodtech VC -rahaston perustaja ja sijoitusjohtaja Lauri Reuter, joka puhui maapallon ruokajärjestelmän kestävästä uudistamisesta.

Worklife at Papula-Nevinpat: Päivi Rämä

Projektipäällikkömme Päivi Rämä kertoo urastaan ja mikä on parasta hänen työssään juuri nyt.

DI Charlotta Weber on nimitetty Papula-Nevinpatiin patenttiasiantuntijaksi 4.11.2022 alkaen

DI Charlotta Weber vahvistaa Papula-Nevinpatin kemia ja prosessitekniikka -tiimiä 4.11.2022 alkaen. Charlotta on aikaisemmin työskennellyt patenttiasiamiestraineenä.