Charlotta Weber

Worklife at Papula-Nevinpat: Charlotta Weber

Työpaikalla pitää olla sellainen ilmapiiri, että kaikkia kunnioitetaan tasavertaisesti ja tiimityö sujuu. Myös jatkuvaa oppimista ja kehittymistä pitää tukea.

Millainen koulutus- ja työtausta sinulla on?

Lähdin lukion jälkeen opiskelemaan kemiantekniikkaa Aalto-yliopistoon pääaineenani Chemical Engineering. Olin opiskeluni aikana myös vaihdossa kaksi kertaa, Kööpenhaminassa ja Prahassa.

Valmistuttuani vuonna 2017 sain työpaikan prosessi-insinöörinä Borealiksella, ja olin mukana keksimässä useita patentteja – näin innostuin IPR-alasta ja patenteista.

Borealikselta siirryin Potter Clarkson -nimiseen patentti- ja tavaramerkkiasiamiestoimistoon Nottinghamiin ja myöhemmin Tukholmaan, jossa työskentelin kolme vuotta. Tuolloin aloitin myös EQE-tutkinnon suorittamisen, ja suoritin sen kokonaisuudessaan vuonna 2023.

Mitä teet nykyisessä roolissasi ja minkälainen on tyypillinen työpäiväsi?

Aloitin Papula-Nevinpatissa vuonna 2022 ja teen patenttiasiamiehen työtä, joka sisältää patenttihakemusten laatimista, hakemusvaiheen hoitamista, keksintöjen uutuuden ja keksinnöllisyyden analysointia, toimintavapausanalyysien tekemistä, väitteiden käsittelyä sekä yleistä konsultointia.

Koen työni olevan dynaamista, ja nautin erityisesti asiakaskontakteista. Asiakkaitani ovat sekä startupit että vakiintuneet teollisuusyritykset.

Mistä inspiroidut työssäsi?

On kiinnostavaa kuulla asiakkaidemme uusista keksinnöistä, etenkin silloin kun asiakkaat ovat innostuneita niistä.

Mikä on merkityksellisintä työssäsi tällä hetkellä?

Se, että koen oppivani koko ajan joitain uutta.

Mikä työelämän arvo on sinulle tärkeä ja miksi?

Työpaikalla pitää olla sellainen ilmapiiri, että kaikkia kunnioitetaan tasavertaisesti ja tiimityö sujuu. Myös jatkuvaa oppimista ja kehittymistä pitää tukea.

Mikä on ollut mieleenpainuvinta tähän mennessä urallasi?

Varmaan EQE-kokeen läpäisy.

Onko sinulla lähitulevaisuuden ammatillisia tavoitteita?

Haluan kasvaa ja kehittyä patenttiasiamiehenä sekä saada enemmän kokemusta väitteiden hoitamisesta.

Minkälainen henkilö viihtyisi roolissasi?

Roolissani viihtyisi utelias, innokas uuden oppija, asiakaskontaktista tykkäävä ja suhteellisen tarkka tyyppi.

Tiimi

Kemia ja prosessitekniikka -tiimi

Nuoruuden haaveammattini

Esteratsastaja

Miten pidät ammattitaitoasi yllä?

Jokapäiväinen työ vaatii pysymään ajan tasalla uusista tuomioistuinpäätöksistä jne. Voisin myös alkaa pitämään koulutuksia EQE-kandidaateille, jotta pykälät eivät pääse unohtumaan.

Miten huolehdit hyvinvoinnistasi?

Urheilen, lenkkeilen koirani kanssa ja vietän aikaa perheeni ja kavereiden kanssa.

Minua inspiroi

Toiset inspiroivat ihmiset.

 

Tästä voit myös lukea lisää EQE-tutkinnnosta.

Ajankohtaista

Papula-Nevinpat Kalevan kisojen pääyhteistyökumppani

Papula-Nevinpat on ylpeänä mukana tukemassa liikuntaa ja urheilua kesäkuussa Vaasassa järjestettävissä Kalevan kisoissa 27. – 30.6.2024. Toimimme muun muassa laji-isäntänä miesten ja naisten kolmiloikassa.

Miika Tupala ja Juha Voutilainen kutsuttu Papula Oy:n uusiksi osakkaiksi

Eurooppapatenttiasiamies, DI Miika Tupala ja eurooppapatenttiasiamies, TkT Juha Voutilainen on kutsuttu IPR-toimisto Papula Oy:n uusiksi osakkaiksi 13.6.2024 alkaen.

Worklife at Papula-Nevinpat: Peppina Iivonen

Peppina Iivonen työskentelee Papula-Nevinpatissa Trademark Specialistina. Mitä hänen työpäiviin kuuluu ja miten hän on päätynyt IPR-alalle.

Patenttisuojaus digiaikana

Lue Laura Huhdanmäen blogista patenttisuojan haasteista ja eduista digiaikana, jossa teknologia kehittyy nopeasti ja ylittää kansalliset rajat.