Laura Virkkunen

Worklife at Papula-Nevinpat: Laura Virkkunen

Meillä on tehokas neljän hengen tiimi, jossa jokaisella on omat vastuualueet ja vahvuudet. Apua saa aina, jos sitä tarvitsee. Osastollamme on välitön ja rento tunnelma, ja jokaisen työpanosta arvostetaan.

Millainen työtausta sinulla on?

Olen opiskellut musiikkia ja työskennellyt eri musiikkiopistoissa, mutta kaipasin enemmän pysyvyyttä ja säännöllisyyttä työhöni. Aloitinkin Papula-Nevinpatissa harjoittelijana ja etenin patenttiosaston assistentiksi. Muutaman vuoden jälkeen siirryin tavaramerkkiosastolle ja tällä hetkellä toimin Trademark Specialistina. IPR-asioiden parissa on tullut vietettyä jo yli 10 vuotta!

Mitä teet nykyisessä roolissasi ja minkälainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työpäiviin kuuluu erilaisia asiakkaidemme toimeksiantoja liittyen tavaramerkkeihin ja malleihin, kuten raporttien ja vastineiden laatimista, kyselyihin vastaamista ja laskutusta.

Olen myös vastuussa asiakkaidemme domain-portfolioista ja niihin liittyvistä käytännön toimenpiteistä, kuten uusista domain-rekisteröinneistä, uudistuksista, haltijatietoihin tehtävistä muutoksista sekä domain-valvonnoista. Avustan asiakkaitamme myös domaineihin liittyvissä riita-asioissa.

Tyypilliseen päivään mahtuu tehtäviä laidasta laitaan, ja ikinä ei tiedä mitä kaikkea päivä tuo tullessaan.

Minkälaisten kollegoiden parissa teet töitä?

Meillä on tehokas neljän hengen tiimi, jossa jokaisella on omat vastuualueet ja vahvuudet. Apua saa aina, jos sitä tarvitsee. Osastollamme on välitön ja rento tunnelma, ja jokaisen työpanosta arvostetaan.

Mistä innostut työssäsi?

Innostun mielenkiintoisista keisseistä ja tietysti siitä, kun pystyn käyttämään asiantuntemustani erilaisissa tilanteissa. Tässä työssä oppii joka päivä jotain uutta.

Mikä on ollut mieleenpainuvinta tähän mennessä urallasi?

Ensimmäiseksi tulee mieleen aivan äskettäin kollegani kanssa pitämäni domain-aiheinen esitys sisäisessä Cup of Coffee -tilaisuudessa. Oli jännittävää, mutta esitys meni hienosti, ja monet tulivat vielä jälkikäteen kiittelemään mielenkiintoisesta esityksestä.

Minkälainen henkilö voisi viihtyisi roolissasi?

Tässä tehtävässä viihtyisi tarkka, oma-aloitteinen ja yhteistyökykyinen henkilö. Työssä korostuu kommunikointi, joten vaikka työ on itsenäistä niin yhdessä tekemällä saadaan aikaan paras lopputulos.

Tiimi

Tavaramerkkien käsittelijätiimi

Lapsuuden haaveammattini

Sihteeri

Miten pidät ammattitaitoasi yllä?

Osallistumalla alamme sisäisiin ja ulkoisiin koulutuksiin sekä seuraamalla uutisointia. Seuraavaksi haluaisin syventää edelleen domain-osaamistani ja kerryttää osaamista myös tekijänoikeuspuolesta.

Miten huolehdit hyvinvoinnistasi?

Viikoittaiset tanssitunnit ovat henkireikäni. Pyrin jättämään työhuolet työpaikalle ja viettämään paljon aikaa läheisteni kanssa.

Lauraa inspiroi

Kohtaamiset ihmisten kanssa, musiikki, uudet kulttuurit ja aurinko!

Ajankohtaista

Worklife at Papula-Nevinpat: Laura Virkkunen

Laura Virkkunen vastaa asiakkaidemme domain-portfolioista ja niihin liittyvistä toimenpiteistä. Lue lisää Lauran uratarinasta.

Tiivistelmä IPR-webinaarisarjasta “Patenttien loukkaustilanteet – Milloin tarvitset patenttiasiamiehen apua?” 

Webinaarisarjan tiivistelmäartikkelissa opit, mitä tehdä epäillylle patenttiloukkaukselle, miten erottaa oikeat varoituskirjeet huijausyrityksistä, mitä taktiikoita lisenssineuvotteluissa käytetään ja mitä huomioida patenttioikeudenkäyntiin liittyen.

Euroopan patenttivirasto (European Patent Office, EPO) on julkaissut vuosittaiset patentointitilastonsa

Euroopan Patenttivirasto (European Patent Office, EPO) on julkaissut vuosittaiset patentointitilastonsa, lue eurooppapatenttiasiamies Jukka Korhosen kommentit.

IPR-oikeudet Ukrainassa: Toivon kipinöitä selviytymisen keskellä

Riikka Palmos kirjoittaa blogissaan Ukrainan IPR-oikeustilanteesta.