Minerva Kauma

Worklife at Papula-Nevinpat: Minerva Kauma

Pienet kohtaamiset kollegoiden kanssa ovat usein kaikkein merkityksellisimpiä. Lyhyt pohdiskelutuokio kahvikupin ääressä saa ideat liikkeelle.

Millainen koulutus- ja työtausta sinulla on?

Lukion jälkeen lähdin opiskelemaan englantia Helsingin yliopistoon vailla selkeää kuvaa siitä, mitä haluan tehdä isona. Sen verran olin kuitenkin kiinnostunut kirjastonhoitajan työstä, että opiskelin sivuaineena informaatiotutkimusta, joka on yleensä kirjastonhoitajien pääaine.

Ehkä tämän takia uskaltauduin hakemaan patenttiassistentin tehtävää pian valmistumiseni jälkeen, sillä ajattelin, että siinäkin ollaan eri tietokantojen kanssa tekemisissä. En tiennyt patenteista juuri mitään, mutta niinpä vaan olen nyt ollut alalla 10 vuotta ja oppinut IPR-maailmasta paljon!

Erilaisten patenttiassistentti/patenttikäsittelijä-tehtävien lisäksi ehdin olla myös tiimin esihenkilönä, kunnes vuoden 2022 alussa tulin nykyiseen tehtävääni.

Mitä teet nykyisessä roolissasi ja minkälainen on tyypillinen työpäiväsi?

Toimin Papula-Nevinpatissa viime vuonna käyttöön otetun uuden toiminnanohjausjärjestelmämme, TagLingin, prosessipäällikkönä.

Tyypillisenä työpäivänä opastan käyttäjiä, kirjoitan ohjeita ja teen prosessiturvallisuuteen liittyvää valvontaa järjestelmässä. Usein testaan myös uutta ohjelmistoversiota ja osallistun ongelmanratkaisuun TagLingin eri käyttäjäryhmien kanssa.

Minkälaisten kollegoiden parissa teet töitä?

Yksi työni parhaista puolista on se, että pääsen työskentelemään useiden eri tiimien kanssa. Omassa tiimissäni eli Tagling-tiimissä on myös IPR-maailman ulkopuolelta tulleita asiantuntijoita, kuten ohjelmistokehittäjiä, joiden vastuulla on TagLingin tekninen kehitys ja ylläpito.

Tällä hetkellä TagLing on käytössä patenttiosastolla ja teemme työtä sen eteen, että se otetaan käyttöön myös tavaramerkkiosastolla.

Mistä innostut työssäsi?

Opetustilanteissa se hetki, kun käyttäjä saa ahaa-elämyksen, on aina hyvin palkitseva. Ratkaisun keksiminen johonkin ongelmaan on myös innostavaa.

Mikä on ollut mieleenpainuvinta tähän mennessä urallasi?

Ensimmäinen päiväni silloisen tiimini esihenkilönä. Jännitti aivan hirveästi hypätä uuteen rooliin, kun takaraivossa väijyi ajatus huijarisyndroomasta, mutta onneksi aloitin samaan aikaan kuin patenttiasiamiesten tiimien esihenkilöt, joten meitä uusia oli monta.

Minkälainen henkilö viihtyisi roolissasi?

Roolissani viihtyisi tarkka, kärsivällinen ja ratkaisukeskeinen henkilö. Oleellista on myös selkeä kirjallinen ilmaisu sekä suomeksi että englanniksi ja tietämys patenttien ja/tai tavaramerkkien käsittelystä.

Itse olen kaiken ohjelmistokehitykseen liittyvän sanaston opetellut työn ohessa, mutta ei siitäkään missään nimessä haittaa olisi, jos siitä tietäisi jotain jo valmiiksi.

Tiimi

TagLing-tiimi

Nuoruuden haaveammattini

Kirjastonhoitaja

Miten huolehdit hyvinvoinnistasi?

Työpäivän jälkeen irrotan työasiat ajatuksista yleensä joogaamalla. Harrastan myös neulomista ja virkkaamista sekä luen paljon kaunokirjallisuutta ja omaelämäkertoja.

Minua inspiroi

Pienet kohtaamiset kollegoiden kanssa ovat usein kaikkein merkityksellisimpiä. Lyhyt pohdiskelutuokio kahvikupin ääressä saa ideat liikkeelle.

 

Ajankohtaista

Papula-Nevinpat Kalevan kisojen pääyhteistyökumppani

Papula-Nevinpat on ylpeänä mukana tukemassa liikuntaa ja urheilua kesäkuussa Vaasassa järjestettävissä Kalevan kisoissa 27. – 30.6.2024. Toimimme muun muassa laji-isäntänä miesten ja naisten kolmiloikassa.

Miika Tupala ja Juha Voutilainen kutsuttu Papula Oy:n uusiksi osakkaiksi

Eurooppapatenttiasiamies, DI Miika Tupala ja eurooppapatenttiasiamies, TkT Juha Voutilainen on kutsuttu IPR-toimisto Papula Oy:n uusiksi osakkaiksi 13.6.2024 alkaen.

Worklife at Papula-Nevinpat: Peppina Iivonen

Peppina Iivonen työskentelee Papula-Nevinpatissa Trademark Specialistina. Mitä hänen työpäiviin kuuluu ja miten hän on päätynyt IPR-alalle.

Patenttisuojaus digiaikana

Lue Laura Huhdanmäen blogista patenttisuojan haasteista ja eduista digiaikana, jossa teknologia kehittyy nopeasti ja ylittää kansalliset rajat.