Peppina Iivonen

Worklife at Papula-Nevinpat: Peppina Iivonen

Palkitsevinta on, kun saadaan asiakkaan kannalta toimeksianto maaliin, oli se sitten rekisteriin saatu tavaramerkki tai vaikka onnistunut väitemenettely. Lisäksi työn kansainvälisyys on minulle tärkeää.

Millainen koulutus- ja työtausta sinulla on?

Valmistuin Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitokselta alkuvuonna 2024. Innostukseni IPR:iin heräsi fuksivuonna ensimmäisellä immateriaalioikeuden kurssilla, ja sen jälkeen suoritin kaikki mahdolliset yliopiston tarjoamat IPR-liitännäiset kurssit. Tein myös kandidaatin sekä pro gradu -tutkielmani immateriaalioikeudellisista aiheista.

Aloitin työskentelyn IPR-alalla pari vuotta sitten IPR University Centerissä, mikä tarjosi hienon näköalapaikan Suomen IPR-kenttään. Alaan ja sen työmahdollisuuksiin tarkemmin tutustuttuani selkiytyi, että haluan isona tavaramerkkiasiamieheksi.

Papula-Nevinpatilla aloitin vuosi sitten patenttiosastolla, tavaramerkkiosastolle siirryin vuodenvaihteessa. Tämän vuoden aikana olen oppinut valtavasti, ja vuosi on hujahtanut nopeasti.

Mitä teet nykyisessä roolissasi ja minkälainen on tyypillinen työpäiväsi?

Tällä hetkellä toimin tavaramerkkiosastolla asiamiesharjoittelijana. Teen tehtäviäni kokeneempien asiamiesten tuella. Tehtäviini kuuluu esimerkiksi tavaramerkkien uudistukset, uudet tavaramerkkihakemukset, välipäätöksiin vastaaminen sekä väitteiden ja vastineiden laatiminen. Teen myös erilaisia selvityksiä, ja tavaramerkkien lisäksi pääsen pohtimaan myös tekijänoikeuteen liittyviä kysymyksiä. Työtehtäväni ovat vaihtelevia ja joka päivä saa oppia uutta.

Minkälaisten kollegoiden/asiakkaiden/projektien parissa teet töitä?

Asiakkaat vaihtelevat yksittäisistä yrittäjistä aina isoihin kansainvälisiin yrityksiin. Toimeksiantoja on yksittäisistä tavaramerkkihakemuksista laajempiin projekteihin, ja kaikkea siltä väliltä.

Tiimimme koostuu huippuosaajista, joilta saan oppia joka päivä. Minut on otettu lämpimästi vastaan työyhteisössä, ja on hienoa olla osa Papula-Nevinpatin tiimiä.

Mistä inspiroidut työssäsi?

Uuden oppiminen sekä itseni kehittäminen inspiroi ja motivoi.

Mikä on merkityksellisintä työssäsi tällä hetkellä?

Parasta ovat vaihtelevat ja mielenkiintoiset työtehtävät – jokainen työpäivä on erilainen. Työssä tulee vastaan varsinkin näin aloittelijalle kinkkisiä kysymyksiä, joita on mielenkiintoista lähteä pohtimaan ja selvittelemään.

Palkitsevinta on, kun saadaan asiakkaan kannalta toimeksianto maaliin, oli se sitten rekisteriin saatu tavaramerkki tai vaikka onnistunut väitemenettely. Lisäksi työn kansainvälisyys on minulle tärkeää.

Minkälainen henkilö viihtyisi roolissasi?

Henkilö, joka haluaa oppia jatkuvasti uutta ja on kiinnostunut tavaramerkkioikeudesta. Työtehtävät vaativat myös järjestelmällisyyttä, tarkkuutta ja priorisointikykyä. Lisäksi hyvät viestintätaidot ovat plussaa, sillä työssä kirjoitetaan paljon ja hankaliakin IPR-asioita tulee kääntää asiakkaalle ymmärrettävään muotoon.

Tiimi

Tavaramerkkiosasto

Nuoruuden haaveammattini

Eläinlääkäri

Mitä osaamisalueita aiot kehittää seuraavaksi uraasi ajatellen?

Olen vielä urani alussa, joten on erittäin arvokasta saada oppeja kokeneemmilta kollegoilta. Lisäksi seuraan tiiviisti alan ajankohtaisia asioita lukemalla erilaisia blogeja ja uutisia sekä osallistumalla IPR-alan tapahtumiin ja koulutuksiin.

Miten huolehdit hyvinvoinnistasi?

Palasin pari vuotta sitten rakkaan lapsuudenharrastukseni baletin pariin, ja balettitunti onkin viikkojeni kohokohtia. Lisäksi harrastan laitepilatesta, ulkoilen luonnossa ja käyn uimassa.

Mitä et tiennyt Peppinasta?

Asuin lukioaikana vuoden Meksikossa. Meksikolla, siellä asuvilla ystävilläni, maan kulttuurilla ja upealla luonnolla on edelleen erityinen paikka sydämessäni.

 

 

 

Ajankohtaista

Papula-Nevinpat Kalevan kisojen pääyhteistyökumppani

Papula-Nevinpat on ylpeänä mukana tukemassa liikuntaa ja urheilua kesäkuussa Vaasassa järjestettävissä Kalevan kisoissa 27. – 30.6.2024. Toimimme muun muassa laji-isäntänä miesten ja naisten kolmiloikassa.

Miika Tupala ja Juha Voutilainen kutsuttu Papula Oy:n uusiksi osakkaiksi

Eurooppapatenttiasiamies, DI Miika Tupala ja eurooppapatenttiasiamies, TkT Juha Voutilainen on kutsuttu IPR-toimisto Papula Oy:n uusiksi osakkaiksi 13.6.2024 alkaen.

Worklife at Papula-Nevinpat: Peppina Iivonen

Peppina Iivonen työskentelee Papula-Nevinpatissa Trademark Specialistina. Mitä hänen työpäiviin kuuluu ja miten hän on päätynyt IPR-alalle.

Patenttisuojaus digiaikana

Lue Laura Huhdanmäen blogista patenttisuojan haasteista ja eduista digiaikana, jossa teknologia kehittyy nopeasti ja ylittää kansalliset rajat.