Tuula Rintamäki

Worklife at Papula-Nevinpat: Tuula Rintamäki

Patentointiprosessit ovat pitkiä ja välillä hyvin monivaiheisia. Jos patentin eteen on joutunut kovasti taistelemaan, on hyvin palkitsevaa, kun patentti lopulta myönnetään.

Millainen koulutus- ja työtausta sinulla on?

Opiskelin Tampereen yliopistossa, jossa luin matematiikkaa ja tietojenkäsittelyoppia. Tekniikka kuitenkin veti puoleensa, ja vaihdoin Tampereen teknilliseen yliopistoon, josta valmistuin rakennustekniikan diplomi-insinööriksi. Valmistumisen jälkeen täydensin opintojani vielä tietoliikenne- ja sähkötekniikan opinnoilla Otaniemessä.

Työurani aloitin kustannusinsinöörinä Nokiassa Saksassa. Suomeen palattuani työskentelin Nokian patenttiosastolla kahdeksan vuotta. Olen ollut patenttialalla vuodesta 2001 lähtien, sekä teollisuudessa että eri asiamiestoimistoissa, ja päässyt hyödyntämään laajasti eri teknologia-alueiden osaamistani.

Mitä teet nykyisessä roolissasi ja minkälainen on tyypillinen työpäiväsi?

Laadin patenttihakemuksia kaikenkokoisille yrityksille yksityisistä keksijöistä suuriin yrityksiin. Lisäksi työhöni kuuluu patenttivirastojen välipäätöksiin vastaamista, erilaisten selvitysten ja tutkimusten tekemistä sekä asiakkaiden neuvontaa.

Mikä on parasta työssäsi tällä hetkellä?

Parasta työssäni on asiakkaat ja heidän mielenkiintoiset keksintönsä. Patentointiprosessit ovat pitkiä ja välillä hyvin monivaiheisia. Jos patentin eteen on joutunut kovasti taistelemaan, on hyvin palkitsevaa, kun patentti lopulta myönnetään.

Mikä työelämän arvo on sinulle tärkeä ja miksi?

Arvostan sitä, että minulla on ympärilläni mukavia ja ammattitaitoisia työkavereita.  Tärkeää on myös oman työn ja osaamisen kehittäminen.

Mikä on ollut mieleenpainuvinta tähän mennessä urallasi?

Mieleenpainuvimmat hetket urallani ovat olleet EQE-tutkinnon suorittaminen ja Yhdysvalloissa asuessamme paikallisen patenttiasiamiestutkinnon läpäisy.

Minkälainen henkilö viihtyisi roolissasi?

Tässä työssä viihtyy hyvin henkilö, joka innostuu uusista asioista ja lain soveltamisesta, pitää kielistä ja kirjoittamisesta, sekä viihtyy erilaisten asiakkaiden kanssa.

Tiimi

Mekaniikan ja fysiikan tiimi

Nuoruuden haaveammattini

Arkkitehti

Miten pidät ammattitaitoasi yllä?

Yritän parhaani mukaan seurata mitä uutta alalla ja lainsäädännössä tapahtuu.

Miten huolehdit hyvinvoinnistasi?

Työn vastapainona retkeilen mieluiten luonnossa vapaa-ajallani. Aivot virkistyvät myös kuntosalilla ja käsitöiden parissa. Mahdollisuuksien mukaan pyrin myös matkustelemaan.

Minua inspiroi

Minua inspiroi uusiin ihmisiin ja kulttuureihin tutustuminen.

 

Tästä voit lukea lisää IPR-alan EQE-tutkinnosta.

Ajankohtaista

Patenttisuojaus digiaikana

Lue Laura Huhdanmäen blogista patenttisuojan haasteista ja eduista digiaikana, jossa teknologia kehittyy nopeasti ja ylittää kansalliset rajat.

Worklife at Papula-Nevinpat: Laura Virkkunen

Laura Virkkunen vastaa asiakkaidemme domain-portfolioista ja niihin liittyvistä toimenpiteistä. Lue lisää Lauran uratarinasta.

Tiivistelmä IPR-webinaarisarjasta “Patenttien loukkaustilanteet – Milloin tarvitset patenttiasiamiehen apua?” 

Webinaarisarjan tiivistelmäartikkelissa opit, mitä tehdä epäillylle patenttiloukkaukselle, miten erottaa oikeat varoituskirjeet huijausyrityksistä, mitä taktiikoita lisenssineuvotteluissa käytetään ja mitä huomioida patenttioikeudenkäyntiin liittyen.

Euroopan patenttivirasto (European Patent Office, EPO) on julkaissut vuosittaiset patentointitilastonsa

Euroopan Patenttivirasto (European Patent Office, EPO) on julkaissut vuosittaiset patentointitilastonsa, lue eurooppapatenttiasiamies Jukka Korhosen kommentit.