Verkkotunnus

Mikä on verkkotunnus?

Yrityksen ja tuotteen nimelle rekisteröity verkkotunnus on tehokasta markkinointiviestintää ja tärkeä osa yrityksen IPR-salkkua ja brändiä. Asiakkaiden on helppo löytää etsimänsä tieto verkkotunnuksena käytetyn yritysnimen tai tuotenimen avulla.

Domain-nimellä eli verkkotunnuksella tarkoitetaan osoitetta internetissä (esim. www.papula-nevinpat.com). Noudatettava laki ja rekisteröintikäytäntö määräytyvät verkkotunnuspäätteen mukaan, joka on yleensä kansallinen, alueellinen (esim. .fi, .us tai .eu) tai kaupallinen (.com, tai .net).

Verkkotunnuslain mukaan suomalainen .fi-domain voi olla käytännössä mikä tahansa 2 – 63 merkkiä pitkä tunnus, joka muodostuu lain tarkoittamalla tavalla kirjaimista ja numeroista. Myös henkilön nimi voi olla domain-nimenä. Verkkotunnus ei saa merkitsemishetkellä vastata toisen suojattua nimeä tai merkkiä ilman hyväksyttäviä perusteita. Se ei myöskään saa muistuttaa toisen suojattua nimeä tai merkkiä jos verkkotunnus merkitään ilmeisessä hyötymis- tai vahingoittamistarkoituksessa.

Domain-nimen rekisteröinti, niin Suomessa kuin muualla, on yleensä voimassa tietyn määräajan, jota voidaan tarvittaessa jatkaa.

Meidän kauttamme saat asiantuntevaa apua domain-nimiin liittyvien oikeuksien suojaamiseen ja puolustamiseen. Palveluihimme kuuluu verkkotunnusten rekisteröiminen, (erityisesti päätteet .fi ja .ru) ylläpitäminen, puolustaminen ja uusiminen.

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme

MIKKOLA JUSSI
Lakimies, EU-tavaramerkkiasiamies